La Diputació de Castelló i el projecte audiovisual Res Serà Igual, creat pel castellonenc Víctor Antolí, van convertir el centre de Castelló en el punt de suport més gran contra l’assetjament escolar. Més de mil estudiants de 12 instituts de la província van participar en l’acte de compromís contra aquesta xacra social.

El president de la Diputació, Javier Moliner, es va sumar a la concentració i va destacar que «hem de seguir fent l’impossible per educar, conscienciar i actuar perquè aquesta xacra del segle XXI acabe com més prompte millor en les nostres aules. No ens conformarem mentre hi haja un només cas en la província, i us demanem a tots que sigueu els nostres ulls i oïdes en les aules. Mirar cap a un altre costat no és una opció, i amb xicotets gestos, amb una trucada, es pot salvar una vida».

activitats

Aquest gran acte va començar ja en les aules d’instituts de tota la província i va acabar en la Plaça de les Aules enfront del Palau Provincial de la Diputació. Amb l’objectiu d’acostar aquesta problemàtica a l’alumnat es va visionar el vídeo #YPunto on s’inclou una possible solució per a detectar i frenar l’assetjament escolar.

Després, es va propiciar la reflexió amb tots els alumnes en l’aula sobre a qui donarien el seu punt de suport i van escriure de forma anònima el perquè en un adhesiu circular que van portar amb ells i han plasmat en una gran lona adequada al efecte.