Q L’IES Alfons XIII de la Vall d’Alba, juntament amb la Secció a Cabanes, finalitzen en aquest mes d’octubre la seua participació en el projecte ‘23% d’atur juvenil, a qui li importa?’, dins del programa Erasmus +. Aquest programa d’àmbit europeu ha tingut una durada de dos anys i ha comptat amb la participació d’altres centres socis (centres educatius d’Àustria, Portugal, Itàlia i Alemanya). El projecte ha abastat diversos aspectes, com l’estudi sobre els índexs d’atur en cadascun d’aquests països, el coneixement de plataformes digitals europees d’accés al món laboral o la preparació de candidats per a entrevistes laborals. Uns 40 alumnes i 15 professors de la província han participat en el projecte. H

Q El passat dimarts dia 11 d’octubre, e l’IES Ramón Cid de Benicarló va programar una sortida extraescolar amb l’alumnat de segon i tercer de l’ESO. Ja de bon matí, es van desplaçar a la comarca del Matarranya, Terol, per a iniciar una excursió en bicicleta per la Via Verda de la Terra Alta i Via Verda del Baix Ebre. Des de l’antiga estació de tren de la localitat de Queretes van iniciar el recorregut, que va finalitzar després de 45 km. a la població de Xerta. Durant aquest trajecte van passar per diferents municipis com Horta de Sant Joan, Bot, Prat de Compte, Pinell de Brai, Benifallet i Xerta, sempre acompanyats pel riu Canaleta. De camí, van fer parada en el Santuari de la Fontcalda per a gaudir de les seves aigües termals. Un total de 34 alumnes van participar a l’activitat.

Q Després de començar les classes d’infantil i primària, els centres educatius de Castelló ja han finalitzat la implementació de l’Escola de matí i de vesprada, iniciativa que permet la conciliació familiar i laboral. Així ho va destacar el regidor d’Educació, Enric Porcar, qui assegura que “l’Escola de matí i de vesprada és el millor servei per a l’ensenyament públic perquè no es tracta de que els xiquets passen l’estona mentre els pares treballen, sinó que s’ofereixen un seguit d’activitats educatives per tal de millorar l’aprenentatge”.

Q El Formigues Festival celebrarà la seva cinquena edició els dies 13 i 14 de maig del 2017. A l’hora de quadrar la data s’ha tingut en compte la festivitat de Sant Isidre (el dilluns 15 de maig), de manera que el públic madrileny pugue organitzar-se per desplaçar-se amb la família, en tractar-se d’un cap de setmana llarg. En les properes setmanes es donaran a conèixer les primeres confirmacions en el cartell del festival. A causa del èxit en l’anterior edició, l’organització ja ha confirmat que traurà una quantitat determinada d’abonaments a preu superreduïts.

Q La Fundació Isonomía de la Jaume I ha realitzat una nova edició dels tallers ‘Igualtat en ruta’ amb la visita a sis centres de Vila-real entre els dies 4, 5 i 6 d’octubre. Els tallers, dirigits a fomentar en els xiquets i xiquetes de les escoles de la ciutat valors igualitaris i coeducatius, van comptar amb la participació de 247 alumnes i de la regidora d’Igualtat, Anna Vicens.

Q Els alumnes del CEIP Concepción Arenal de Vila-real van celebrar la tradicional festa de benvinguda que el centre organitza tots els anys la primera vesprada de classe en cada curs. En aquesta festa, tots els alumnes participen de diferents activitats, com pintura de cares, jocs i esports tradicionals, balls... Activitats, en definitiva, destinades a fer que als estudiants se’ls faça menys dura la tornada a les aules després del parèntesi que marquen els mesos d’estiu.

Q L’Ajuntament de Benicàssim ha posat en marxa una nova campanya de animació lectora, que es desenvolupará des d’aquest mes fins a finals de novembre en la biblioteca municipal Francisco Pérez Bayer. La finalitat és promoure el plaure per la lectura i per aixó es fomenta l’aspecte lúdic des de les primeres edats, amb la programación de diferents sessions per a bebès i xiquets de 3 a 11 anys en horari extraescolar.