Les bones històries són les que deixen una dolçor en la memòria. Recorde quan els meus pares em contaven de menut que algú, en algun poble veí, havia fet alguna cosa admirable, xicotetes gestes capaces d’avivar la imaginació d’un xiquet que vivia en una terra especial i valenta. Amb cada contalla hem aprés a estimar els pobles, els paisatges i a la nostra gent. I compartiran amb mi que per molt que passen els anys ens segueix sorprenent cada dia este racó del Mediterrani amb història d’arquers, mar, muntanyes i castells. Avui, en el dia gran de la província, venim a contar al món cinc vivències que de segur passaran de generació en generació. Històries que podrien ser les de molts de nosaltres i que representen els valors d’una província que no pot, ni vol, renunciar al que és.

Xarxa Teatre és la millor ambaixadora de la cultura popular castellonenca i el viu exemple que demostra que des de la humilitat, l’esforç i les bones idees s’aconsegueixen grans gestes.

Pablo Torrijos és un autèntic campió i exemple de superació constant amb impremta 100% castellonenca. I és un orgull per a la província compartir cada alegria, cada medalla i cada pòdium amb ell.

Dionisio Campos ha convertit cada repte que li ha plantejat la vida en una oportunitat per a créixer com a professional i com a persona. Avui reconeixem la seua trajectòria, el compromís amb Castelló i els valors que representa com la perseverança, el talent o la passió.

Patricia Campos representa tota una vida entregada als altres. Per a ella no hi ha impossibles, sols cal trobar el lloc per fer realitat els somnis, siga Onda, California o Kampala (Uganda), ajudant humilment a fer de cada territori un lloc millor i més feliç per a viure.

I el Grupo Porcelanosa és la nostra marca amb major reconeixement mundial, venent la ceràmica de Castelló i exportant el nostre talent a prop de 100 països de tot el món. El seu compromís per la nostra terra queda patent al llarg dels 43 anys d’història i milers d’oportunitats que han donat a les nostres famílies.

Per a voler, hi ha que conéixer, per això avui, a través d’estes històries, reivindiquem una terra emprenedora, solidària, innovadora, lluitadora i creativa. És el que som i tenim el deure de tornar a la societat castellonenca. Al pas del Pregó, al cim del Penyagolosa o a la voreta de la mar, no hi ha dia sense motiu de cridar al vent, sense complexes: Som de Castelló! H

JAVIER

MOLINER

President de la Diputació