La plaça del Pastoret, situada al cor del paratge natural de la Mare de Déu de Gràcia, acollirà demà a la nit, a partir de les 23.00 hores, una divertida sessió de teatre a l’aire lliure a càrrec dels XIII.

El grup local representarà l’obra La mare quina nit, que segons el president del col·lectiu, Valentín Nostrot, narra amb bones dosis d’humor una història quotidiana, amb la que molta gent es pot sentir representada. Així, la protagonista és el prototip de sogra amb la poca feina suficient com per estar sempre damunt de la filla i del gendre, fent-los la vida impossible.

Segons Nostrot, tota l’acció transcorre a casa de la sofrida filla, que decideix convidar a sopar a una parella d’amics, que acudiran acompanyats del pare de l’home. Mentre estan preparant el menjar, apareixerà l’esmentada sogra amb ganes de gresca. Res li pareixerà bé: ni l’àpat, ni els convidats, ni el gendre. Res de res. Mentrestant, la filla, que per acabar-ho d’adobar està embarassada, es posarà dels nervis amb tanta intromissió a la vida privada per part de la mare.

“Es tracta d’una situació que a molts els pot resultar comuna”, segons el president dels XIII, que afegeix que la situació torna a la normalitat gràcies, en bona mesura, a la intervenció del pare del convidat, que posa coneixement.

El grup ha adaptat l’obra per representar-la a l’aire lliure, ja que segons Nostrot, que també actuarà demà, l’anterior versió era massa llarga per a les característiques de l’entorn natural escollit per a la representació. H

Lloc: Plaça del Pastoret (Termet).

activitat: Sessió de teatre a l’aire lliure, amb l’obra humorística ‘La mare quina nit’.

HORA: 23.00.

organitza: Grup de teatre Els XIII.

col·labora: Cultura.