La vida esportiva requereix constant creixement. Anar superant obstacles i adaptant-se al que ha de venir. Precisament, aquesta és la gran meta del Benjamí B del Villarreal, un equip que en aquests primers mesos de competició està agafant amb èxit a les exigències que comporta un canvi de categoria: «Estem treballant cap a aquesta direcció. És un bloc jove, ja que la majoria de futbolistes militaven la temporada passada al Prebenjamí A i el salt de categoria constitueix un salt qualitatiu important», destaca Jaume Oller, un dels entrenadors del conjunt ‘groguet’.

«La dinàmica de l’equip en aquests moments és bastant bona. El creixement de l’equip és substancial. Estem incidint molt en millorar facetes clau del joc com l’associació o la col·locació», explica Oller, alhora que defineix l’equip com un combinat «sòlid», la fiabilitat es basa en una defensa fèrria, amb la qual encaixen pocs gols i els permet adjudicar-se els enfrontaments.

Fora dels terrenys de joc, el Benjamí B és un equip amb personalitat, en què ressalten, per sobre de la resta, els valors del respecte i la unió: «És un equip respectuós, comprensiu i, per sobre de tot, molt unit. Sempre van a una i això és, sense cap dubte, la principal fortalesa d’aquest equip».

gran ambient / El bon rotllo regna en un vestidor on el gruix dels jugadors porta molt de temps jugant junts. «Són uns fenòmens, es porten molt bé i hi ha un gran ambient en aquest equip», reconeix Oller. En un combinat en el qual la capitania canvia en cada partit, Iván Valderrama és un dels jugadors que assumeix la responsabilitat d’encoratjar als seus companys en els moments decisius: «És un jugador important. Sempre té paraules d’ànim que ajuden molt a l’equip», exposa.

En lloc de marcar-se objectius esportius, l’equip té clara la filosofia: «El nostre objectiu no és altre que aprendre. Treballem amb jugadors molt joves, immersos en una etapa formativa molt important. És vital que gaudeixen del futbol, que vinguen amb ganes i no s’obliden de que l’error a hores d’ara no penalitza».

Perquè no decaiga la motivació abans dels encontres, conjurar el ‘crit de guerra’ (Un, dos, tres, ¡Villarreal!) s’ha convertit en el ritu per excel·lència d’un equip que, amb molta il·lusió, somia amb arribar al més alt.

ENTRENADORS: JOSÉ LUIS TRILLO, TONI OLMO, CARLOS MORENO I JAUME OLLER.

PLANTILLA: ADRIÁN VIVO, IKER BALAGUER, RAÚL ESTEPHANO, ALEXANDRU NICHOLAS, IVÁN VALDERRAMA, SERGIO MARTÍNEZ, ARANU CALÀS, JORDI GONZÁLEZ, CARLOS GIL, JORDI MATA, DANIEL MARTÍNEZ I PABLO CABRERA.