Castelló ha tingut un paper fonamental en la recuperació per part de la Conselleria d’Educació de la Trobada d’Intercanvi d’Experiències en Educació Física, la qual s’ha tornat a celebrar després de quatre anys. Una nova edició la qual va tindre lloc al complex esportiu-cultural La Petxina de València, amb la coordinació dels tres assessors d’Educació Física del CEFIRE Artisticoexpressiu, amb seu a Castelló, Alejandro Badenes, Alfonso Escrig i Antonio Gálvez.

Ximo Montañés, director del Cefire Artisticoexpressiu, recorda que aquestes jornades «han estat durant molts anys, una ferramenta potentíssima per al desenvolupament professional del professorat de la nostra àrea».

La importància de recuperar-les es deu a que «en aquestos anys en els quals no s’han celebrat, l’educació en activitats físiques ha canviat molt amb avanços en molts aspectes». Així, incideix en que «ara es va més enllà de les classes tradicionals i també s’experimenta amb nous esports».

I és que aquesta trobada té com a objectiu posar en relleu la innovació i la transformació en l’àmbit de l’educació física en edat escolar.

El més important és que són els mateixos professors «els que expliquen i comparteixen les seues experiències, per això volem que ara que hem reprès aquesta iniciativa tinga continuïtat», assenyala Montañés. De fet, és molt probable que el curs vinent la seu de les jornades siga Castelló.

També destaca que enguany ha hagut una participació molt alta per part del professorat, amb uns 400 inscrits, i hi ha hagut ponents de gran qualitat amb la celebració simultània d’un gran nombre de tallers. Tot amb un format innovador i actualitzat, amb més presència de xarxes socials; aprenentatge on-line; formats més lleugers, i a la vegada conservant formats presencials i pràctics.

Entre els ponents va destacar la presència de la professora canària Lucía Quintero, guanyadora del Premi Educa 2018, la qual va oferir la ponència titulada Ludificar i expandir l’educació física amb les TIC.

cepafe / També es va exposar l’experiència Cepafe. Projectes d’esport, activitat física i salut en l’àmbit escolar, una mostra de l’objectiu d’implantar i desenvolupar programes d’esport, activitat física i salut com a garantia per a la formació integral dels joves de la Comunitat.