Els alumnes de cinquè de Primària del col·legi Deán Martí d’Oropesa han participat en la primera fase del programa Blau, impulsat pel Club Nàutic i l’Ajuntament de la localitat, i que suposa un projecte innovador i pioner a tota Espanya.

Aquest programa s’ha desenvolupat aquest curs, enmarcat en l’assignatura d’Educació Física de cinquè de Primària, i en la seua primera fase, ha permés que uns 40 alumnes coneguen la mar i les activitats que es poden realitzar-hi, com vela o piragüisme.

El curs es va iniciar el darrer novembre i tots els dimecres pel matí, de 10.00 a 13.00 hores, els alumnes van realitzar aquestes activitats esportives, amb un grup aprenent sobre vela i l’altre sobre piragüisme.

Abans de realitzar les classes pràctiques amb les embarcacions, els estudiants van rebre les indicacions teòriques necessàries per a portar a cap les activitats, amb l’ajuda dels monitors de l’Escola de la Mar del Club Nàutic d’Orpesa, coordinada per la Conselleria d’Esport.

segona fase / Després d’una primera presa de contacte, el proper trimestre els alumnes gaudiran de la segona fase d’aquest projecte, la qual els permetrà adquirir més coneixements sobre aquests esports nàutics, a la vegada que podran apreciar i posar en valor aquest mig natural tan proper.

A més de la pràctica esportiva, de la qual són avaluats, aquest programa permet a l’alumne que aplique aquesta temàtica a d’altres temes del currículum educatiu, com ara Coneixement del Mig, Educació Física, Matemàtiques o Ciències Socials.

Cada dimecres del curs, que dura huit setmanes, els alumnes es dirigeixen des del col·legi fins al Club Nàutic en bicicleta, i així fomenten l’ús d’aquest mitjà de transport. Per això, en el seu viatge són acompanyats per la Policia Local i els mestres.

Al març s’iniciarà la segona fase, on participaran els altres centres educatius d’Orpesa, el CEIP La Mediterrània i l’IES Torre del Rey. L’objectiu és que aquest projecte es consolide per a que, en els propers anys, tots els alumnes puguen aprendre d’aquesta experiència tan enriquidora.