Des de fa diverses temporades, són molts els clubs que están apostant per anar un pas més enllà i començar a formar als jugadors des de ben menuts. El Villarreal CF porta des de fa més de 10 campanyes desenvolupant una activitat especial per als xiquets de 3 a 6 anys, com a pas previ al futbol base de la Cantera Grogueta. El Curs de Psicomotricitat és una de les activitats amb més èxit que organitza l’entitat i acumula un balanç positiu temporada rere temporada.

El percentatge de xiquets que continuen amb l’activitat futbolística una vegada han finalitzat el Curs de Psicomotricitat és molt elevat. De cada 40 xiquets, entre 25 ó 27 continuen jugant a futbol a l’escola del Villarreal CF o del CD Roda. És a dir, la xifra d’abandonaments és molt baixa, a més que el fet de participar en l’activitat de psicomotricitat els prepara per a practicar qualsevol altre esport. Molts dels xiquets que han passat per la secció de psicomotricitat es troben actualmente en els equips de primera línea del club, com és l’aleví A, que disputa la Liga Promises i altres tornejos internacionals.

Aquesta temporada formen part de la secció de psicomotricitat fins a 99 xiquets, que es divideixen en tres grups segons l’any de naixement dels menuts, però només el grup format pels xiquets i xiquetes de 5 anys, els més majors, juga partits. El curs té la possibilitat de realitzar-se un o dos dies a la setmana, depenent de l’elecció de cada pare, que tria una activitat adequada d’oci per a un sa creixement del seu fill.

Els partits serveixen per anar preparant els joves futbolistes al contexte que es trobaran en el futbol base. Que s’acostumen a la presència de l’àrbitre, a saber estar a la banqueta, a que prenguen les seues decisions i escolten els consells de l’entrenador... Aquests partits es realitzen cada dos o tres caps de setmana per la qual cosa no se’ls fa competir de forma regular, només és un aprenentatge que els aprofitarà en el futur.

D’aquesta manera, es busca potenciar les qualitats futbolístiques, però sobretot les humanes i més personals. L’objectiu és facilitar el desenvolupament global de la persona des de totes les seues àrees d’actuació i que tinga com a finalitat fer progresar la condició física dels menuts. A més, el principal objectiu és que els joves groguets gaudeixen realitzant les diverses activitats i tinguen ganes de tornar. Fer esport mentre aprenen i comparteixen els valors que defensa el Villarreal CF, com el joc net, el companyerisme o l’humiltat.