El Villarreal CF és molt més que un club de futbol, a tots els nivells. L’esport és una forma de vida que es regeix per valors universals com el respecte, la companyonia, la tolerància i la solidaritat. El propòsit del Submarí és portar aquests conceptes a la seua màxima expressió. Fins convertir-los en la bandera i la idiosincràsia del club groc.

El compromís del Villarreal amb aquests valors és tan ferma que se’ls inculquen als centenars de joves que es formen, tant esportiva com personalment, a la Cantera Grogueta. Un dels programes que persegueixen aquest admirable objectiu és el d’Endavant Igualtat, pel qual els diferents equips de futbol 11 del planter del Villarreal apadrinen a un centre especial de la província de Castelló.

UN GRAN VINCLE // Una de les relacions més especials és la que mantenen els juvenils grocs. No en va, gaudeixen d’un fort vincle amb el Centre d’Educació Especial CAU, que tal com explica la seua directora, María Sales es tracta de «un centre de persones amb trastorn autista, que intenta oferir suports per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones». «Tenim un centre de dia i una residència, on viuen els xics», afegeix.

L’última de les activitats dutes a terme entre els dos grups ha estat una distesa jornada, plena de jocs i diversió. Tot i que van estar concentrats amb els jocs de taula, com el parxís o fent trencaclosques, el moment que els va fer gaudir més va ser el d’agafar els micròfons i demostrar el seu talent vocal al Sing Star.

«Sempre ho fem servir nosaltres en moments lúdics. Els encanta aquest joc», explica Sales. Així mateix, el membre del centre Jesús va admetre que encara que no se sabés totes les lletres de les cançons, s’ho va passar d’allò més bé cantant amb els juvenils.

D’una vegada a una altra, els usuaris del CAU esperen amb ànsia rebre la visita o visitar els jugadors del Villarreal CF. Per això, sempre que es troben, els acullen amb molta il·lusió.