Entrenaments adaptats, sessions de físic i estudis a distància amb seguiment individualitzat són els tres pilars de Tennis Trainer Academy. Situada al Club de Tenis Vila-real, és una de les escoles amb més presència de joves dedicats en exclusiva a la competició tenística. Enguany, els seus projectes d’alt rendiment compten amb onze jugadors i jugadores dels 10 als 18 anys disposats a treballar al màxim nivell per a obrir-se camí en el tenis nacional i internacional, a la vegada que treballen per a obrir-se un futur acadèmic.

L’acadèmia està dirigida per Vicente Borja, amb més de 25 anys d’experiència, i un equip tècnic especialitzat s’encarrega de cuidar la formació dels joves tenistes. Entrenaments adaptats a les característiques físiques i el nivell dels jugadors, preparació física, calendari i seguiment de tornejos, medicina esportiva i consultes de nutrició i fisoteràpia són alguns dels pilars bàsics que treballen en aquesta escola. I tot això sense oblidar l’acadèmia d’estudis, on els joves preparen les assignatures del seu curs acadèmic amb tasques diaries i un seguiment individualitzat per professors experts en la matèria.

La jornada comença per a tots ells a les 9.30 hores, amb la primera sessió d’entrenament en pista, on s’aprofundeix en els aspectes tècnics i tàctics. Després, temps per a l’apartat físic fins al migdia, on arriba el moment del dinar i el descans. De vesprada comença la segona sessió d’entrenament en pista, on es treballa la simulació a la competició i el bloc psicològic. La darrera part del dia es destina als estudis, on els professors de l’acadèmia dirigeixen els alumnes en les seues assignatures i cursos, dels quals s’examinen trimestralment al Centre Públic d’Educació de Persones Adultes Josep Pasqual i Tirado de Castelló. A més, cadascun d’ells té el seguiment individualitzat d’un equip de medicina esportiva, nutrició i fisioteràpia que controla l’evolució, l’alimentació i possibles lesions en totes les fases de la temporada.

Aquests joves provenen de localitats com Borriana, Vila-real, Castelló i Onda, i s’han convertit ja en referents tenístics a escala provincial, autonòmica i nacional.

Després d’un primer trimestre destinat a la pretemporada, l’inici d’any posa en marxa el calendari de competició d’una exigent temporada. La prova de foc va tindre lloc fa dues setmanes a Madrid, on tots van obtindre excel·lents resultats, a més de tornar amb la motxilla plena d’experiència i energia per a continuar treballant dia a dia i preparar així les següents cites competitives.