+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

tenis

El laboratori del Club de Tenis de Vila-real per a crear campions FORMACIÓ

Tennis Trainer Academy dirigeix un programa d’alt rendiment amb joves dels 10 als 18 anys

 

Els tenistes de base del grup d’alt rendiment de Tennis Trainer Academy en el Club de Tenis de Vila-real. - MEDITERRÁNEO

Els joves combinen l’entrenament esportiu amb l’estudi. - MEDITERRÁNEO

MIGUEL MORA
25/01/2020

Entrenaments adaptats, sessions de físic i estudis a distància amb seguiment individualitzat són els tres pilars de Tennis Trainer Academy. Situada al Club de Tenis Vila-real, és una de les escoles amb més presència de joves dedicats en exclusiva a la competició tenística. Enguany, els seus projectes d’alt rendiment compten amb onze jugadors i jugadores dels 10 als 18 anys disposats a treballar al màxim nivell per a obrir-se camí en el tenis nacional i internacional, a la vegada que treballen per a obrir-se un futur acadèmic.

L’acadèmia està dirigida per Vicente Borja, amb més de 25 anys d’experiència, i un equip tècnic especialitzat s’encarrega de cuidar la formació dels joves tenistes. Entrenaments adaptats a les característiques físiques i el nivell dels jugadors, preparació física, calendari i seguiment de tornejos, medicina esportiva i consultes de nutrició i fisoteràpia són alguns dels pilars bàsics que treballen en aquesta escola. I tot això sense oblidar l’acadèmia d’estudis, on els joves preparen les assignatures del seu curs acadèmic amb tasques diaries i un seguiment individualitzat per professors experts en la matèria.

La jornada comença per a tots ells a les 9.30 hores, amb la primera sessió d’entrenament en pista, on s’aprofundeix en els aspectes tècnics i tàctics. Després, temps per a l’apartat físic fins al migdia, on arriba el moment del dinar i el descans. De vesprada comença la segona sessió d’entrenament en pista, on es treballa la simulació a la competició i el bloc psicològic. La darrera part del dia es destina als estudis, on els professors de l’acadèmia dirigeixen els alumnes en les seues assignatures i cursos, dels quals s’examinen trimestralment al Centre Públic d’Educació de Persones Adultes Josep Pasqual i Tirado de Castelló. A més, cadascun d’ells té el seguiment individualitzat d’un equip de medicina esportiva, nutrició i fisioteràpia que controla l’evolució, l’alimentació i possibles lesions en totes les fases de la temporada.

Aquests joves provenen de localitats com Borriana, Vila-real, Castelló i Onda, i s’han convertit ja en referents tenístics a escala provincial, autonòmica i nacional.

Després d’un primer trimestre destinat a la pretemporada, l’inici d’any posa en marxa el calendari de competició d’una exigent temporada. La prova de foc va tindre lloc fa dues setmanes a Madrid, on tots van obtindre excel·lents resultats, a més de tornar amb la motxilla plena d’experiència i energia per a continuar treballant dia a dia i preparar així les següents cites competitives.

Buscar tiempo en otra localidad