UNA PELÍCULA:

HARRY POTTER.

UN LIBRO:

CRÓNICAS DE NARNIA.

UNA COMIDA:

CHOCOLATE.

UN VIAJE:

VENECIA.

UN ARTISTA:

ED SHEERAN.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2001 (16 ANYS), ALMASSORA.

ESTUDIS: CURSA PRIMER DE BATXILLERAT A L’IES VILA-ROJA D’ALMASSORA.

TRAJECTÒRIA: ENGUANY HA ESTAT ENTRE LES HUIT MILLORS AL XIV FESTIVAL OLÍMPIC DE LA JOVENTUT EUROPEA. PLATA EN LA 39 COPA DE EUROPA DE CLUBS JÚNIOR AMB EL PLAYAS DE CASTELLÓN.

Amb 16 anys, l’almassorina Aitana Safont Falomir s’ha convertit en una de les majors promeses de l’atletisme provincial. Especialitzada en el llançament de martell, esta temporada ha aconseguit grans èxits internacionals com la seua presència entre les huit millors al XIV Festival Olímpic de la Joventut Europea, seleccionada pel COE, i el subcampionat a la Copa d’Europa de clubs júnior amb el Playas.

—Com vas arribar a l’atletisme?

—Des de xicoteta sempre he fet esport: karate, natació, ballet... Soc un poc hiperactiva i no pare mai. A l’institut féiem atletisme i vaig decidir fer les proves de Penyeta Roja, on primer féiem de tot i amb 14 anys vaig veure que el meu esport era el llançament de martell.

—Què et va convèncer?

—Em vaig adonar que no se’m donava mal i és un esport molt complet, que requereix força i agilitat, però sobretot velocitat i coordinació, per això als entrenaments tracte de millorar la meua tècnica i també guanyar velocitat.

—Amb què et quedes de la teua trajectòria fins ara?

—Hi ha molt per a triar, l’emoció de competir, viatjar a altres llocs, veure la teua progressió... Quan aconsegueixes estar entre les primeres o superes les teues marques, et sents molt bé amb tu mateixa.

—Com has viscut la teua participació al Festival Olímpic de la Joventut Europea?

—Era la primera vegada que participava en una competició internacional i em va agradar moltíssim. Coneixes gent d’altres països i vius moltes experiències noves.

—I després vas participar amb el Playas a la Copa d’Europa júnior...

—Va ser una jornada curiosa. Jo no estava tan nerviosa com altres vegades perquè ja tenia més experiència, però feia fret i plovia molt, encara que al final vaig poder ser segona. Coses així són inoblidables i t’ensenyen coses per a la vida.

—Quin objectiu tens per a la nova temporada?

—Vull esforçar-me tot el que puga, entrenar al màxim i tractar de millorar la meua marca, 60,61 metres, provar d’arribar a 61 ó 62.