El conseller d’Esport de la Generalitat, Vicent Marzà, i el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, van rebre una nodrida representació de les seleccions valencianes de bàsquet i handbol participants en els Campionats d’Espanya de Seleccions Autonòmiques (CESA) en categoria infantil, cadet i juvenil, celebrats a Huelva i Cantàbria durant la primera setmana de gener.

El bon paper dels equips valencians es va veure premiat amb la consecució de sis medalles, incloent el títol de Campiones d’Espanya per a la selecció femenina d’handbol en categoria juvenil. En infantil femení es va aconseguir el bronze, amb la participació de les jugadores de l’Handbol Onda Lucia Julve i Sara Palanques, a més de Bianca Caba, del BM Castellón. També es va aconseguir el bronze en infantil masculí, amb Martín Carda, del CH Vila-real.

En bàsquet van arribar dos bronzes més, en categoria masculina amb els jugadors del TAU Castelló Pedro Lliso, Diego Holgado, Álvaro Balada i Raúl Soro, i en femenina amb Maria Notario, del CB Castelló, i Andrea Pauner, del Nou Bàsquet Femení Castelló.

El conseller Marzà va assenyalar que «és un orgull veure com l’esport base valencià suma èxits any rere any mentre els joves esportistes creixen a nivell personal i esportiu». «Una de les raons per les quals som Comunitat de l’Esport és perquè apostem per l’esport base i donem suport i acompanyament al treball de les federacions valencianes, una dedicació conjunta que es veu recompensada amb la consecució de grans èxits com els de les seleccions de bàsquet i handbol que hui reconeixem», va afegir.

Els presidents respectius de la Federació de Bàsquet, Salvador Fabregat, i de la Federació d’Handbol, Pedro Fuertes, van acompanyar els vora 80 jugadors, jugadores i entrenadors participants en la recepció a la sala d’actes de la Conselleria.