El darrer divendres 10 de maig el col·legi Miralvent de Betxí va organitzar el tercer Torneig d’Escacs Open Chess, on van participar més de 200 xiquets, dels 9 als 12 anys, de més d’una desena d’escoles de la província de Castelló. Tots ells van poder mesurar les seues habilitats davant del tauler en aquesta competició escolar. Amb els alumnes participants van estar Luis Barona Boj, director esportiu de la FACV (Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana), i també el campió provincial d’escacs de l’any 2018, Pablo Aymerich Rosell, que va lliurar el primer premi del torneig al col·legi Concepción Arenal de Vila-real.

Al llarg de la jornada es va desenvolupar aquest torneig organitzat pel sistema suïs, la qual cosa permet que els xiquets gaudeixen amb els escacs i que tots juguen fins al final. En l’organització i arbitratge hi va col·laborar la FECV i el Club d’Escacs de Vila-real.

PROJECTE // La activitat s’enmarca dins del Projecte Matemàtiques Divertides, desenvolupat pel col·legi Miralvent, amb l’objectiu de desenvolupar el raonament lògic-matemàtic, la visió espacial, afavorir el pensament estratègic, exercitar la memòria... però sobretot que els alumnes aprenguen i gaudeixen amb el joc.