+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

multiesport

Unes jornades per a que l’esport siga inclusiu i arribe a tothom

El paratleta David Mata va participar en les ponències per a professors d’educació física

 

El paratleta d’Almassora David Mata va ser un dels ponents de les jornades sobre esport inclusiu. - MEDITERRÁNEO

Els assistents a les jornades van combinar teoria i pràctica. - MEDITERRÁNEO

MIGUEL MORA
24/02/2018

Les úniques barreres que hi ha són les mentals. Així de clar ho té David Mata, paratleta d’Almassora que ha fet de la superació el seu modus de vida. David va ser un dels ponents de les Jornades d’esport i activitat física inclusiva que es van celebrar el darrer cap de setmana a les instal·lacions del CEE Castell Vell i CEIP Tombatossals de Castelló. Una jornada dirigida al professorat d’educació física en general i en concret, als docents de l’especialitat que treballen en centres específics d’educació especial i en centres ordinaris amb aules CiL (comunicació i llenguatge).

L’organització de la jornada forma part de la programació del nou Cefire Artísticoexpressiu, d’àmbit territorial valencià però amb seu a Castelló, que s’ocupa de la formació i els recursos educatius per al professorat de les àrees de música, arts escèniques, plàstica i visual, audiovisual i educació física. Una de les seues línies estratègiques de treball és la inclusió de tots els xiquets i xiquetes, joves i adolescents, tinguen les característiques personals que tinguen, en tota mena de pràctiques educatives amb la màxima normalitat.

l’exemple d’adaponda / La jornada va ser molt profitosa per als nombrosos assistents. En l’apartat teòric, Ramón Felip, president del club Adaponda, va exposar el funcionament del club d’Onda, que és referència en el món de l’esport adaptat. A continuació, David Mata va donar una visió molt positiva dels valors importants de la vida i l’esport.

Seguidament, a la taula rodona es van unir tres mestres d’educació física: Pedro Sánchez, Roberto Grau i Cèsar Beltran. Entre altre temes, es va debatir sobre les necessitats de formació que tenen els docents d’educació física a l’hora de desenvolupar la tasca amb alumnat que té necessitats educatives especials. Contràriament a les mancances de recursos i formació, cal destacar les ganes, l’actitud i l’esforç que dediquen els professionals per suplir-les i donar el millor tracte possible, que sens dubte es mereixen aquests alumnes.