La ciutat de Castelló es prepara per a esclatar en festa i viure una intensa setmana gran per a commemorar la seua fundació com a poble. És una cita amb la història, amb la tradició, amb la cultura, amb l’esplai i amb la diversió, que any rere any aflora el millor de la ciutat i també de la seua gent.

Les festes de la Magdalena tornen a convocar als veïns de la capital de la Plana per a viure amb intensitat uns dies en què el poble de Castelló guanya el carrer. I el comparteix amb els milers de visitants que arriben de tot arreu i que s’acostaran per gaudir d’un complet i sempre renovat programa de festes que enguany recull més de 250 propostes repartides en nou dies d’esbarjo i agermanament en clau de festa gran.

És de justícia reconèixer públicament el treball i la dedicació dels diferents ens festers que ho fan possible. Des de la Junta de Festes a la més xicoteta de les colles d’amics, sense oblidar a les 19 comissions gaiateres de la ciutat. Tot ells fan que les festes de la Magdalena esdevinguin en una convocatòria oberta, integradora, participativa i massivament acceptada on ningú no queda exclòs. I on la tradició es fon amb la innovació en una setmana gran que va creixent.

Més dotació per a premis

I és per açò que la Generalitat fa costat de la gent que feu possible la festa amb iniciatives com l’increment l’any passat de la dotació als premis de les gaiates, per tal de posar en valor la feina dels artistes gaiaters, o el reconeixement a l’ús de la nostra llengua en els populars llibrets de colles i gaiates. Perquè la festa és part fonamental de la nostra cultura i és, al temps, una eina per a transmetre aquesta cultura a les futures generacions.

Des de la Presidència de la Generalitat valenciana vull convocar a tots els valencians, des del nord fins al sud, a participar de les festes de la Magdalena d’aquest 2018. La ciutat de Castelló els espera amb els braços oberts, com sempre. Bones festes!