Promoure la protecció, millora i posada en valor dels espais verds en els municipis de la Comunitat Valenciana és l’objectiu del projecte Viles en Flor que duu a terme l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (Asfplant) i que ara ha rebut un nou impuls gràcies a l’aprovació, per part del ple del Consell, d’un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i aquesta entitat.

EN QUÈ CONSISTEIX? / L’objectiu principal d’aquest acord radica, tal i com van informar des de la Conselleria, en la divulgació, desenvolupament i promoció d’aquest programa, i per a això la Generalitat destinarà un total de 25.000 euros durant l’any 2020.

Així mateix, el present conveni té per objecte contribuir a millorar la qualitat de vida i la cohesió social dels habitants dels municipis de la Comunitat Valenciana a través de la promoció dels espais verds urbans, a la millora de la consciència social cap a polítiques de sostenibilitat ambiental, a la generació d’espais de formació, reflexió i debat entorn de la gestió sostenible dels pobles i ciutats; a la promoció dels espais verds, així com a la potenciació de la imatge de les ciutats cara a sectors tan importants dins de l’economia valenciana i nacional com el turisme.

SUPORT A VIVERS / D’altra banda, la dinamització d’aquest sector afectaria, a més, i de manera positiva, a tots els vivers de plantes ornamentals de la Comunitat Valenciana, com a proveïdors del material vegetal necessari per a implementar les polítiques objecte d’aquest conveni de col·laboració.

RECONEIXEMENT / Cal destacar que el programa Viles en Flor de la Comunitat Valenciana, desenvolupat per Asfplant, també reconeix anualment en forma de guardons, anomenats Flors d’Honor, la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis de la Comunitat Valenciana en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l’educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l’entorn. Torrent, Alaquàs i Picanya van ser els municipis que es van alçar amb els guardons l’any passat en una edició en la qual van participar un total de 31 localitats de tota la Comunitat.

El programa compleix en 2020 la seua tercera edició, amb més de 30 municipis adherits.