Des de la declaració de l’estat d’alarma decretat el passat 14 de març, les llars espanyoles han incrementat el consum de piles un 15% respecte a la mitjana mensual d’unitats adquirides en circumstàncies normals. La fundació Ecopilas fa públiques aquestes estimacions coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Reciclatge, el passat 17 de maig, per a recordar la importància de depositar les piles usades en els contenidors adequats per a facilitar, no sols una gestió correcta del residu, sinó també per a recuperar els materials reutilitzables. Cal recordar que el nostre país consumeix una mitjana de 45 milions d’unitats de piles al mes.

Ecopilas destaca que de les més de 463.300 piles que recull diàriament a Espanya es recuperen al dia 2,3 i 2,8 tones de ferro i zinc, respectivament, a més de 2,8 tones d’altres metalls, entre ells coure o manganés. Així mateix, posa l’accent que el reciclatge de les piles domèstiques és un clar exemple d’economia circular i emfatitza que els actuals sistemes de reciclatge permeten recuperar el 75% dels seus materials per a reutilització en nous processos de fabricació, a més de millorar el medi ambient.

D’altra banda, cal destacar que l’entitat manté operativa la seua xarxa logística i de gestió en planta per a atendre les sol·licituds de recollida de piles i bateries domèstiques, industrials i d’automoció.