Els Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana celebren avui el Dia Internacional de les Muntanyes. Les muntanyes són importants per als joves és el tema triat enguany per a aquesta efemèride declarada per l’ONU per a ressaltar la importància del desenvolupament sostenible de les muntanyes. És per aquest motiu que s’han organitzat una sèrie d’activitats al llarg de tot el mes de desembre per donar a conéixer «la importància i el paper que juguen els joves en la conservació dels nostres espais protegits i en la capacitat de generar un canvi de conscienciació».

ACTIVITATS / El Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca oferirà el 14 de desembre un recorregut guiat per l’entorn amb l’objectiu de saber com influeixen les muntanyes dels voltants en la formació de l’aiguamoll. Un dia més tard, el 15, el PN Penyagolosa i el PN Serra d’Espadà organitzen per una banda una ruta pels Tossals, per tal de gaudir dels preciosos paisatges que hi han als antics camins entre la muntanya i el pla de l’entorn de Penyagolosa, i una pujada al pic Batalla.

Finalment, el 21 de desembre, al Parc Natural del Desert de les Palmes es realitzarà una ruta guiada fins al Bartolo i en aquest indret es durà a terme, amb el grup Muixeranga de La Plana, la construcció d’una figura muixeranguera al cim. Tota la informació es pot consultar a la web: www.parquesnaturales.gva.es