La Societat d’Amics de la Serra d’Espadà (SASE), en el marc del programa UJI-Voluntària de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de l’UJI, celebra una nova edició de l’activitat de voluntariat ambiental als parcs naturals de la Serra d’Espadà i Calderona que estarà fins al 16 d’agost.

Es tracten d’unes jornades que es porten realitzant des de l’any 1993 i estan dirigides a la vigilància i sensibilització per a la prevenció d’incendis forestals en els paisatges de la Serra d’Espadà i Calderona. L’activitat està oberta a qualsevol persona sempre que siga major d’edat i es puga comprometre a passar una setmana en aquests espais naturals protegits.

La SASE, que ha planificat un curs per a formar a tot el personal voluntari en temes de detecció i prevenció d’incendis forestals, organitza unes jornades que s’inicien a les 10 del matí, en les quals els voluntaris es dividiran en grups de tres persones. Cada equip disposarà d’un cotxe i un mapa per a poder orientar-se per la zona. Els equips hauran de prendre atenció a la carretera i als seus voltants per a detectar qualsevol conat d’incendi i poder avisar ràpidament a l’organització. A més, rebran uns fullets amb instruccions i consells en el medi rural per a informar a totes aquelles persones que troben per la zona.

Els voluntaris es dividiran entre les dues rutes que hi ha en Calderona i les tres que hi ha a la Serra d’Espadà. La SASE es farà càrrec de totes les despeses (assegurança, allotjament, manutenció i transport) i proporcionarà tots els materials i equips necessaris. Una vegada finalitzada la setmana, les persones voluntàries rebran un certificat d’assistència i participació.

Tots els interessats en aquesta activitat poden tramitar la seua inscripció mitjançant un correu electrònic a l’adreça: secrsase@serra-espada.org En ell, hauran d’escriure el seu nom, cognoms, edat, domicili i telèfon, així com especificar quina setmana els interessa (del 3 al 9 d’agost o del 10 al 16 d’agost).