Iberdrola, a través de la seua societat participada Vineyard Wind, ha presentat una proposta per a desenvolupar un «megaprojecte» d’eòlica marina a la ciutat de Nova York (els Estats Units) de fins a 1200 megavats (MW), que seria dels més grans del món d’aquestes característiques.

Denominat Liberty Wind, Vineyard Wind, societat participada al 50% pel fons Copenhagen Infraestructure Partners i Avangrid Renewables —filial estatunidenca de renovables de la companyia energètica espanyola—, acudeix a aquest important projecte de la mà del desenvolupador de transmissions Anbaric Development Partners.

En concret, la proposta presentada pel consorci a l’Estat de Nova York (Nyserda) per al subministrament d’energia «verda» inclou les opcions d’un projecte de 400 MW, un altre de 800 MW i el de 1200 MW, que seria l’opció més rendible per als contribuents, segons van informar les companyies. El projecte de 1200 MW subministraria l’energia «verda» suficient per a proveir a més de 750.000 llars de Nova York, abocant-la directament a la xarxa en una subestació existent en Long Island. Les turbines de Liberty Wind estarien situades en aigües a unes 85 milles de la costa més pròxima de Nova York, no sent visibles des de la costa.

Fuentes del sector van indicar que no està previst que es conegui la fallada de la proposta, almenys, fins al mes d’abril.