El departament de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Almassora ha confirmat la instal·lació de 29 refugis per a rates penades que s’han distribuït per tot el terme municipal. L’objectiu és afavorir l’augment de la població d’aquests mamífers per a lluitar contra la plaga de mosquits, doncs els insectes formen part de l’alimentació d’estos animals.

D’aquestes 29 caixes, set han sigut instal·lades en Santa Quitèria, al costat de l’alberg municipal i en els pins del carrer d’accés a l’ermita. Altres 14 s’han distribuït pel districte marítim en zones com la biblioteca, l’estació de bombament de Cigarreta, el pou de Camí Catalans o en les façanes d’algunes cases particulars els propietaris de les quals han donat el seu consentiment. Als voltants del casc han sigut dipositats fins a vuit d’aquests refugis, en llocs com la casa de la música, l’entorn de la finca del Milionari i el pou de Sant Vicent.

A l’hora d’instal·lar aquestes caixes, els tècnics municipals han cercat ubicacions que reuniren les característiques òptimes. Així doncs, totes han sigut instal·lades a un altura mínima de 3,5 metres, en lloc sense obstacles davant i, preferiblement, amb orientació sud.

Les estructures han sigut creades per fusters de la localitat, a qui l’edil de Medi ambient, María José Tormo, ha agraït la seua col·laboració per a “contribuir a recuperar una espècie que forma part de la nostra fauna autòctona i la presència de la qual és vital per a mantenir l’equilibri de l’ecosistema”.