La Fundació Oceanogràfic ha signat un acord a quatre anys vista amb l’empresa líder en salut animal Zoetis, que comercialitza des de 2019 la línia VetScan per al diagnòstic ràpid in situ d’algunes de les principals patologies en diferents espècies animals.

Mitjançant l’anàlisi de xicotetes mostres de sang, plasma i orina, aquestes eines permeten a l’equip de rescat obtindre en pocs minuts resultats completament fiables per a nombroses proves bioquímiques, d’hematologia, gasometria i test ràpids de paràmetres crítics que permeten diagnosticar algunes de les principals malalties en animals.

NOUS EQUIPS / En funció de l’acord subscrit, les instal·lacions de l’Oceanográfic comptaran des d’ara amb equips per a l’anàlisi d’electròlits i gasos en sang, per a la realització d’immunoassajos, per a l’anàlisi de paràmetres químics i sediments en orina, de paràmetres bioquímics i hematològics en sang, a més d’amb un potent microscopi. Tot això permetrà establir protocols de prevenció i tractament en animals salvatges en condicions a vegades crítiques, com quan es tracta d’instaurar un tractament d’estabilització previ al transport al centre de recuperació o previ a l’alliberament en cas de reintroduccions directes de tortugues, dofins o taurons encallats en les nostres costes. A més, permetrà realitzar investigacions de camp relacionades amb l’estudi de prevalences de malaltia.