La Universitat Jaume I (UJI) col·labora amb l’organització de la conferència en línia Impactes del canvi climàtic en el territori i la societat valencianes CCliVal, la qual se celebrarà entre el 19 i el 22 de maig via Zoom en horari de vesprada. La trobada reunirà un total de 16 experts —entre ells, representants polítics de la Generalitat valenciana i l’Ajuntament de València— i ciutadania en general per a analitzar els impactes i efectes del canvi climàtic a l’àmbit autonòmic. S’articularà en eixos temàtics clau per al desenvolupament d’estratègies d’adaptació i mitigació davant els efectes de l’escalfament global.

La conferència en línia CCliVal està organitzada per la Fundació Scito, amb seu a València, i constarà de quatre sessions centrades en diversos àmbits prioritaris, les quals estaran conduïdes pel catedràtic de Física de l’UJI, Juan Bisquert, i per Sara Moreno.

ELS PARTICIPANTS / Així, el pròxim 19 de maig, tractaran el canvi climàtic des d’un punt de vista mediambiental, amb les intervencions del director del Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant, Jorge Olcina; el catedràtic d’Enginyeria Hidràulica de l’UPV, Manuel Pulido; el director de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en la Comunitat Valenciana, Jorge Tamayo; i el director de l’EIT Climate-KIC, José Luis Muñoz.

Al segon dia es parlarà de la gestió urbanística amb la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica de la Conselleria d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón; l’expert en mobilitat de la Universitat Politècnica de València, Joan Olmos; el catedràtic de Geografia de la Universitat de València, Joaquim Farinós; i el regidor d’Agricultura i Emergència Climàtica de l’Ajuntament de València, Alejandro Ramón.

El paper de l’educació ambiental com a eina transversal es de- senvoluparà el 21 de maig, amb les intervencions de la directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós; el tècnic del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, Sera Huertas; l’ambientòleg de l’Ajuntament de València, Andreu Escrivà; i l’educadora pertanyent al Grup Imedes, Gema Alcañiz. Finalment, l’última se-ssió aprofundirà en la percepció social del canvi climàtic amb les ponències del professor de Periodisme de la Universitat de València i director de la revista Mètode, Martí Domínguez; la periodista i cap de redacció de la mateixa publicació, Anna Mateu; la periodista ambiental i presentadora del programa Samaruc d’À Punt Media, Kristin Suleng; i la periodista de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) del Servei de Comunicació i Publicacions de l’UJI, Maria Josep Picó, també professora associada.