El projecte Recicla amb els Cinc Sentits i el Consorci Castelló Nord C1 que gestiona els residus urbans del Pla Zonal 1 de la Comunitat Valenciana, han aproximat l’educació ambiental a prop de 850 persones durant l’any 2018. Es tracta d’una col·laboració amb l’objectiu de crear consciència ambiental entre totes les persones participants i sensibilitzar sobre les bones pràctiques del reciclatge.

D’aquesta manera, s’han dut a terme en els municipis consorciats uns 20 tallers, amb aproximadament 30 sessions, on un equip d’educació ambiental ha explicat de forma amena i didàctica a la ciutadania diferents aspectes del reciclatge de residus d’envasos lleugers, de vidre i de paper i cartó, d’envasos i restes de medicaments i d’aparells elèctrics i electrònics.

Tallers ambientals

Desembolic de residus, La dissecció d’una bossa de fem, La maleta del reciclatge, Els cavalls del contenidor groc o Risiclaje: excuses per a no reciclar, són alguns dels noms dels tallers gratuïts duts a terme per tots els municipis el Consorci, on els educadors i educadores ambientals s’han adaptat a les necessitats de cada grup, des de la comunitat escolar i professorat a diferents col·lectius socials.

El Consorci C1 és la unió de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els 49 municipis del nord de la província de Castelló, per al tractament dels residus urbans. El Consorci ha donat enguany un pas més amb el suport de Recicla amb els Cinc Sentits, un projecte d’educació i conscienciació ambiental impulsat per la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, que compta amb la col·laboració dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) Ecoembes, Ecovidrio, Fundació Ecolec, Fundació Ecotic, Ambilamp, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Europeam Recycling Platform, Fundació EcoRaee’s i Sigre.