Entre tots els arbres que habiten el bosc de Penyagolosa, només uns pocs destaquen per la seua longevitat o raresa. Enguany, per a celebrar el Dia de l’Arbre, el Parc Natural del Penyagolosa proposa fer una ruta el dissabte, 6 de febrer, a partir de les 10.00 hores, i visitar estos singulars i vells habitants del bosc que ajudaran a conéixer un poc més el seu entorn.

Per a participar només s’ha de portar calçat de muntanya, roba d’abric, esmorzar, aigua i moltes ganes de descobrir part dels tresors que amaga Penyagolosa.

Des d’el Centre d’Interpretació del Parc, l’anomenada Casa del Forestal, començarà esta activitat gratuïta però, això si, amb inscripció prèvia enviant un correu electrònic a la direcció: parque_penyagolosa@gva.es o bé, cridant per telèfon al 964 76 08 38.

MÉS ACTIVITATS

D’altra banda, el Parc natural de la Tinença de Benifassà també celebrarà el pròxim 7 de febrer esta jornada reivindicativa amb una nova ruta interpretativa. En esta ocasió totes aquelles persones que participen eixiran de la plaça de la Coratxà, que situada a 1.235 metres d’altitud és la població més elevada de la Tinença.

El recorregut, de dotze kilòmetres i 400 metres de desnivell, s’iniciarà a les 9.30 hores. Durant el matí es podrà gaudir de les vistes del muntanyenc entorn de la zona, a més de descobrir arbres monumentals i comprovar alguns dels treballs realitzats dins del projecte ‘LIFE Renaix el bosc’ que té com a objectiu la millora de les masses forestals de la zona.

L’activitat té una duració aproximada de cinc hores i, al igual que la jornada en el Parc del Penyagolosa, hi han places limitades. En esta ocasió, la inscripció es pot realitzar cridant als telèfons 977 72 91 87 o bé 650 41 24 97. També es pot inscriure’s mitjançant el correu electrònic: parque_tinenbenifassa@gva.es H