El 2 de febrer es commemora el Dia Mundial dels Aiguamolls i és per aquest motiu que des dels Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana s’uneixen a les campanyes internacionals organitzades per Ramsar (Convenció sobre els Aiguamolls), que explica com la biodiversitat que alberguen les zones humides del planeta són de summa importància per varis i diferents motius, com el fet que les torberes emmagatzemen el 30% del carboni terrestre.

Tanmateix, els aiguamolls actuen com descontaminats d’abocaments i ajuden a crear les condicions idònies per a la vida. És per aquest motiu que mil milions de persones viuen dels aiguamolls a tot el món, per la qual cosa aquests són una font d’ocupació i prosperitat.

Al llarg de l’any, les zones humides són visitades per milions de persones i fomenten el turisme gràcies a la seua biodiversitat. Cal remarcar que el 40% de les espècies vegetals i animals del planeta viuen o es reprodueixen en els aiguamolls, que són font de subministrament alimentari per a la nostra espècie i milers més.

JORNADA / Ecosistemes com els esculls de coral i manglars, protegeixen el litoral enfront de fenòmens atmosfèrics adversos. Per aquests motius els parcs naturals de la Comunitat Valenciana volen realçar la importància sobre la conservació dels nostres aiguamolls. De fet, l’1 de febrer, al Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca han organitzat una activitat sota el títol Biodiversitat = resiliència i fortalesa enfront de canvis on es durà a terme un itinerari i observació guiada d’avifauna. La jornada té previst el seu inici a partir de les 10.00 hores en el Centre d’interpretació Espai Natura Torrenostra, i una durada de tres hores. Per a inscriure’s o rebre més informació cal enviar un correu electrònic a parcabanes@gva.es o bé cridar per telèfon al 964 31 97 77.