La Fundació Oceanogràfic va instal·lar fa unes poques setmanes sengles emissors de senyal de satèl·lit a dos exemplars de mascle i femella de tortugues marines verdes i pres mostres per a la seua anàlisi genètica, abans del seu alliberament a Ceuta, la qual cosa permetrà conéixer els pròxims moviments i l’origen d’estos animals, que han aparegut estranyament en la zona, la qual cosa aportarà una gran informació sobre les seues rutes, gràcies a l’operació impulsada pel Ministeri per a la Transició Ecològica.

Els quelonis van ser rescatats sense lesions patològiques en l’interior d’una almadrava pel Centre d’Estudis i Conservació d’Animals Marins (Cecam) de la ciutat autònoma, que va decidir aprofitar l’oportunitat per a instal·lar-los amb la urgència precisa estos emissors, per la qual cosa va ser convocada la Fundació Oceanogràfic, que és ja una referència mundial en l’estudi i conservació d’estos animals.

El director tècnic del Cecam, Álvaro García, ha valorat el fet de «troballa extraordinària», atés que es tracta d’espècies que habiten aigües més temperades i fins ara només s’havien detectat exemplars més jóvens. Els etiquetatges este matí pesen entre 85 i 96 quilos i mesuren uns 90 centímetres de llarg de closca.

Conèixer d’on venen

El responsable de Conservació de la Fundació Oceanogràfic de València, per la seua banda, després de practicar-li l’ecografia i prendre les mostres corresponents, va assenyalar que, a més del senyal de satèl·lit que es registrarà durant mesos, es podrà conéixer d’on procedien els animals. Un veritable repte.