Aquest debat d’investidura ens està duent a uns nivells de teatralització que ningú s’imaginava. No sols els polítics en el Congrés, en els mitjans també. Com diu Marta Sorlí el Congrés és un galliner. Molta falta de respecte, i al meu entendre molta falta de fidelitat a les institucions i a la democràcia. Labordeta tenia raó (“a la mierda”), no podem tolerar que continuen amb eixe nivell de discussió de taverna.

Els socialistes i populars no han sigut capaços de respectar ni el sistema que els perpetuava i utilitzen els recursos dels reglaments, que si, que a ells els van votar dotze milions de persones, però és que els altres tenen més de deu milions de vots de ciutadans i no se’ls pot seguir ignorant.

En tota aquesta farsa, el PSOE ha jugat a dues bandes, mentre negociava amb Compromís, ho feia amb Ciudadanos, i això no és nou. Ho van fer en maig a tots els nivells. Busquen en l’hemeroteca, abans de signar el Pacte del Grau, C’s de Castelló afirmava que s’havien reunit amb els socialistes i ells com Sant Pere ho negaven. A nivell autonòmic,mentre mantenien la campanya de desprestigi a Mónica Oltra,tantejaven amb ells. Allí on la corrupció socialista està més arrelada, el pacte amb C’s ha sigut possible, per sort al País Valencià estava Compromís que canviava els equilibris, però al Congrés, ai! Al Congrés, els equilibris són diferents, però l’estratègia socialista és la mateixa, i tot és molt més exagerat. H

*Portaveu de Compromís per Castelló