Començava aquesta setmana en una nova reunió de Ciutadans en el Govern d’Espanya. Un encontre que reflectís la importància de mantindre un diàleg constant en qui governa per a poder traslladar propostes i buscar solucions. Es van tractar qüestions com garantir el material sanitari, la necessitat de noves mesures per a salvar al sector turístic o de la resposta de l’Estat quan les autonomies no poden controlar els rebrots.

Ahir es va confirmar l’acord quasi unànime d’un Pacte de Reconstrucció a la Comunitat Valenciana. El major consens vist mai en Les Corts per a una mesura d’aquesta magnitud. Qui no vol treballar per a millorar la vida dels valencians i els espanyols haurà d’explicar molt bé per què ho fa i quina utilitat té per a la ciutadania. Ciutadans vam proposar aquest pacte i hem estat treballant per a arribar a un acord. Hem aconseguit frenar les pujades d’impostos, fomentar la col·laboració público-privada i que la recuperació de la gestió pública de la Sanitat es faça en garanties. Hem arrimat al PSPV al centre lluny de les postures més extremes dels seus socis, facilitant d’aquesta manera que el Partit Popular es sumara.

Igual estem fent Ciutadans a Vila-real. Tractant de col·laborar i ajudar des del diàleg, des de l’articulació de propostes que ajuden a tirar endavant. Ho hem fet en la taula del renaixement amb propostes, com la targeta moneder, el pla contra l’escletxa digital, la fira del comerç i altres. Ho hem fet argumentant en el Plenari la conveniència d’obrir la Murà en els dies laborables pel seu caràcter d’artèria principal, i ho hem fet en Junta de Portaveus explicant amb claredat que érem partidaris de no celebrar les festes patronals de setembre per a no ficar en risc entre altres coses el començament del curs escolar.

Desprès de l’estiu vindrà el repte dels pressuposts i Ciutadans seguirem en la mateixa línia, tractarem des del raonament de fer entendre al govern de Vila-real que no es torne a pujar la contribució i que es mantinguen a ratlla unes despeses que hauran de respondre a necessitats diferents de les que responien abans. H

*Portaveu de Cs a Vila-real