Si fóra diputat, posem-ne per cas, aprofitaria aquest espai per a dir-li a Felipe González que si se sent decebut amb Pedro Sánchez, s’imagine per uns instants com ens sentim la gent d’esquerres amb les successives traïcions del PSOE des del referèndum de l’OTAN fins al recent pacte de Sánchez amb Ciudadanos, passant per la reforma del famós article 135. També li diria “vaja-se’n, senyor González, allà on bramen les tonyines, que ja ha fet prou de mal”. Però sóc regidor de Castelló i me n’ocuparé de la terreta.

Al passat ple del mes de maig, aquell que tant d’enrenou va causar per una moció nostra contra el maltractament animal disfressat d’art i tradició, va passar desapercebuda altra moció també nostra, casualitats de la vida, contra la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) que, si no li posem remei, travessarà les nostres comarques agredint el nostre territori i posant en risc la salut de les persones. La moció va ser desestimada ja que només hi va votar a favor Castelló en Moviment. Durant el debat, el regidor del PP Carlos Feliu va dir que els perills de la MAT eren iguals als de la pols de talc que posem al culet dels xiquets escaldats (literal). Però heus ací que les veïnes, especialment de la Benadressa, no pensen igual i han començat a mobilitzar-se preocupades perquè la MAT passa prop de les seues cases i del col•legi. El PP ha reaccionat dient que demanaran a Red Eléctrica de España que desvie el traçat. Si segons el PP la MAT és inofensiva, perquè ara volen que es desvie a la Benadressa?

EL PP ESTÀ a favor de la MAT amb la excepció del seu traçat pel terme de Castelló, menyspreant a la resta de pobles afectats, menuts i sense recursos per enfrontar-se a Red Eléctrica. Així és com entén el PP que Castelló ha d’exercir la solidaritat capitalina a les nostres comarques. Així és com actua el Partit Podrit, de manera impúdica, sense pudor, eixe que fa referència a la vergonya --o la manca d’ella en aquest cas-- perquè de l’altre pudor, del que olora a fem i socarrim, el PP va ben servit. I què diu Ciudadanos? Encara busquen a la Wikipèdia què vol dir això de MAT. H

*Regidor de Castelló en Moviment