En setembre serem l’epicentre de la ciència i la innovació en els àmbits de l’emprenedoria, la industrialització, el canvi de model productiu, la transformació digital, l’economia circular, el turisme i la formació especialitzada, gràcies al fet que acollirem en l’Auditori la fira itinerant Destaca en Ruta, que en la seua última edició celebrada en Vinaròs en l’any 2017 va rebre a més de 2.000 visitants. Això també suposarà un important impacte econòmic en altres sectors, com l’hostaleria.

Este esdeveniment serà clau per a posicionar-nos com un referent del món divulgatiu, científic i industrial, camps en els quals tenim molts reptes com a ciutat. Perquè són sinònim de futur, progrés, desenvolupaments i oportunitats. I ho farem de la mà d’investigadors, tècnics, empresaris i experts i amb la presència d’empreses, d’entitats públiques i privades i també de la Universitat Jaume I.

Amb Destaca en Ruta volem apropar a la ciutadania la universitat, la investigació i la divulgació i fomentar la vocació científica. Però sobretot volem impulsar el desenvolupament social i econòmic del nostre territori, perquè les nostres empreses no deuen competir abaixant salaris, sinó en innovació i coneixement, aportant valor afegit i augmentant la productivitat.

SERÀ MÉS FÀCIL aconseguir-ho si fomentem la creació de sinergies i la col·laboració público-privada i seguim la línia d’apostar per un nou model productiu, que consolide el canvi iniciat la passada legislatura. Per això el gran objectiu a mitjà termini és la construcció del pont que connecte els polígons Mezquita i Belcaire i la creació de sòl industrial perquè puguen vindre noves empreses a la nostra ciutat i les que ja estan puguen ampliar les seues instal·lacions i seguir creixent.

Estem ja treballant en estes qüestions i en altres que estan molt prop de ser una realitat. Un dels greus problemes del teixit econòmic de la Vall d’Uixó, compartit amb la comarca, és que no disposa de fibra òptica en els polígons industrials. Això serà prompte cosa del passat, ja que ens els pròxims mesos invertirem 200.000 euros per a preparar les infraestructures i signar un conveni amb una empresa de telecomunicacions perquè les empreses dels nostres polígons gaudisquen d’este servei.

LA FIBRA ÒPTICA no és un luxe, sinó una necessitat bàsica en un món globalitzat i cada vegada més tecnològic en el qual l’eficiència i la competitivitat són fonamentals. És intolerable que en el segle XXI en una ciutat com la Vall d’Uixó les empreses tinguen problemes per a fer reunions a distància, mantenir videoconferències o fer un ús intensiu de la connexió a internet, habitual en estos temps.

Amb esta inversió, gràcies a una subvenció de 120.000 euros del Ivace i a 80.000 euros d’aportació municipal, complirem amb esta reivindicació que els empresaris estan fent des de fa molts anys i en la qual estàvem d’acord. Per això ara complim amb el compromís que vam adquirir amb ells i a finals d’any estarà adaptada la infraestructura per a instal·lar el cablejat i l’any que ve podrem signar un conveni amb un operador de telecomunicacions per a prestar el servei de fibra òptica.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó