En molts pocs dies, el 26 de maig, els vila-realencs i vila-realenques estem cridats de nou a les urnes. El més important del diumenge passat és veure la maduresa de la democràcia espanyola. La gent, en democràcia, no s’enganya mai i va escollir el que va considerar millor.

Amb absolut respecte al vot de tots, no puc negar que em sent molt orgullós del suport del PSOE a Espanya, a la Comunitat i a la nostra ciutat. Orgullós perquè, des del convenciment que no hi ha una opció perfecta, el més intel·ligent és apostar per la millor entre les possibilitats que se’ns ofereixen. No tinc dubtes que tocava Pedro Sánchez de president del Govern d’Espanya de nou i Ximo Puig a la Generalitat. Perquè, malgrat tots els avanços per fer una societat més justa, 10 mesos al Govern central és molt poc de temps front als set anys del PP de Rajoy. Si això és així a Espanya, els quatre anys del president Puig a la Generalitat, malgrat els importants avanços per a la societat i per a Vila-real, només són l’inici del temps necessari per arreglar 20 anys de corrupció, balafiament, ruïna econòmica i abandonament del sector públic del Partit Popular.

Ara el més important és que, si els vila-realencs i vila-realenques, el proper 26 de maig confien de nou en nosaltres, ningú ens tancarà les portes de Madrid ni de València, com hem patit durant molts anys. Conec a Pedro i els seus ministres; amb el president Puig parle sovint personalment.

Si sols hem sigut capaços, junts, d’avançar més en vuit anys que en els 16 anteriors del PP, que ens va deixar una ciutat en l’UCI, quin sentit tindria un canvi a Vila-real? Queda molt per fer a Espanya, molt per fer a la Comunitat i molt per fer a Vila-real.

No poden enganyar-nos. El que votem el 26 de maig és a Europa, que és més important del que pensem, i a qui volem confiar que gestione el passat que altres van empastrar, el present i el futur de Vila-real. Si volem avançar o anar enrere. Res ho fa ningú sol en la vida.

Amb errors i amb encerts, nosaltres no som perfectes; sabem que ens hem equivocat en coses i treballarem per a millorar, però vos demane la confiança en un equip de dones i homes amb experiència, honrades, compromeses, pròximes i dialogants. Responsables i prudents. Un equip enamorat de Vila-real que creu en la seua gent, perquè la grandesa de Vila-real és la seua gent.

Em presente per a continuar el canvi, millorar el que hem fet, acabar el que està en marxa i preparar, en una nova aliança amb la societat civil, la Vila-real del 2030. Ara toca Vila-real, que ningú t’enganye. Avant o enrere. L’estabilitat o el ‘lío’ i el xantatge d’alguns partits.

Vull acabar les meues paraules agraïnt les persones valentes i compromeses amb Vila-real que han sigut fonamentals per a l’inici d’aquest projecte compartit i que, per motius personals o professionals, no estaran en els primers llocs de responsabilitat, tot i que continuem comptat amb elles: Mari Carmen Pesudo, Maria Dolores Vicens, Mónica Mañas, Xus Sempere. Vila-real, primer.

*Alcalde de Vila-real