Repassant amb els amics i amigues de Borriana la meua etapa com a periodista esportiu, em va vindre al cap fa uns dies una vella historia de futbol, la d’un ex-jugador argentí, Enrique García, conegut en el seu moment com l’Imparable. Conta una anècdota que després de fer un d’aquells grans gols desfent-se de tots els rivals, tornava cap al seu camp esborrant les seues pròpies petjades. «Ho faig per a que no em copien la jugada», va explicar als companys.

Us explique aquesta història perquè nosaltres també creiem que tota la feina que hem fet fins ara als Ajuntaments, a la Generalitat o al Congrés dels Diputats és ja «imparable». I ho és per dos motius ben clars: el primer, perquè hem llaurat, conreat i recollit el fruit d’una feina que ja no es pot esborrar de cap manera; és més, l’hem de seguir fent durant el propers quatre anys. I segon, perquè sovint se’ns oblida, perquè l’elecció de la paraula Imparables per a la nostra campanya també té a vore amb les intencions d’altres partits que semblen voler aturar la feina que de forma tenaç, esforçada i continuada ha fet Compromís durant quatre anys. Només alguns exemples de la força que el canvi ha aportat per Compromís a Borriana i que ja ningú podrà parar com la inversió en ocupació, les noves connexions, l’aposta cultural, les noves infraestructures...

I a nivell autonòmic, només caldria repassar les paraules que Mónica Oltra va pronunciar a Borriana en l’entrega dels Premis Isabel Ferrer per conèixer la revolució que en polítiques socials, d’igualtat o contra el masclisme s’han implementat els darrers quatre anys. O la feinada que l’Eurodiputat Jordi Sebastià ha fet en favor de la nostra taronja. En solitari, però gairebé imparable.

Així que a tots i totes les que el proper 26 de maig torneu a participar i decidir el futur que voleu pel vostre poble, només us recorde que potser encara heu de driblar rivals i esquivar les polítiques regressives que proposen alguns partits. Tota la força perquè l’eslàlom fins les urnes acabe amb un gol tan bonic com el que farà que la gent de Compromís tornem a ser Imparables a Borriana i allà on siga.

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana