Una de les joies culturals de Borriana és sense dubte el Centre de les Arts Martí de Viciana. L’únic centre cultural que aglutina la música, la dansa i les arts plàstiques, i que a més a més, ho treballa de manera conjunta. Reconegut arreu del territori valencià, i en els últims anys per la Generalitat valenciana aconseguint les màximes subvencions, el centre necessita una actualització per a que puga ser per a totes i tots. I quan dic això em referisc, per una banda, a fer-lo accessible per a tot l’alumnat, i que no hi haja cap barrera arquitectònica, i per altra, a poder actualitzar-lo a les noves tecnologies. Per això, amb el recolzament de tota la ciutadania, en els propers mesos es realitzarà una inversió de més de 74.000 euros destinats solament a millorar un centre que pedagògicament es punter en el seu sector, encara que necessita d’aquesta actualització.

Fa poc més de deu anys es va estrenar un edifici amb les instal·lacions necessàries per a impartir les tres modalitats, encara que el pas del temps ha fet que se li hagen de solucionar deficiències que s’han trobat o han sorgit, i també actualitzar-lo als nous temps. L’accessibilitat del centre es centrarà principalment en la posada a punt de les portes d’accés a cadascuna de les aules que ara es troben en tot l’edifici. Les portes insonoritzades s’adaptaran de manera que qualsevol puga transitar per tot el centre sense problemes. Una actuació important per a que el centre obtinga tots els certificats necessaris per a què els estudis que es realitzen puguen tindre un certificat oficial.

De la mateixa manera, la actualització de les activitats, tant en Jardí Artístic, Música, Dansa i Arts Plàstiques, deuen anar acompanyades d’una actualització en les seues aules, i pera això es vol realitzar una implantació de material electrònic com pissarres digitals, tablets, i la instal·lació de wifi en les aules, per a poder comptar amb més possibilitats a l’hora d’estudiar.

L’actualització del centre anirà acompanyada de la inserció en la administració electrònica del mateix, per a que tot el Centre de les Arts Martí de Viciana estiga en les millors condicions possibles per al seu alumnat. Una millora que ens ha de fer reivindicar el centre a nivell, no solament autonòmic, sinó també provincial, per a què les institucions puguen estar al seu costat, com a un centre únic a les nostres comarques que s’ha de mimar. Cal treballar per millorar la cultura de la nostra ciutat, i el Martí de Viciana és una de les apostes més importants.

*Regidor de Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana