Diuen que per a gustos, colors, i per això entenc que cadascú veiem el nostre voltant, el nostre dia a dia, o tot allò que ens passa a la feina o a casa amb una perspectiva o lectura diferent. Però a mi, personalment, Borriana «M’agrada més» des de fa quatre anys. Des d’aquell moment en el qual la ciutadania ens va donar l’oportunitat a través de les urnes de construir poc a poc una ciutat millor, més justa socialment, més amable en el seu entorn i un lloc millor per a viure els seus veïns i veïnes.

Fa només uns dies que tenia l’oportunitat de presentar junt a un bon amic, el segon recull que ha fet de Frases borrianenques, i com deia al pròleg que vaig tindre el gust de redactar per al volum «les maneres de parlar ens defineixen com a poble», però com també deia eixe mateix dia, també les maneres de treballar, de relacionar-se amb la ciutadania, d’obrir les portes de l’Ajuntament a tot el món, defineixen la feina y la manera d’entendre el creixement, l’evolució i la modernització de Borriana.

PER AIXÒ, i perquè escoltant dia rere dia a la gent que conviu diàriament a la nostra ciutat, parle d’una Borriana que fa uns anys que ens «agrada més». I per tal de seguir treballant en eixa direcció, en la que porta de la ciutat fins al Port, per seguir dotant de serveis la nostra ciutat i que aquells de caire social tinguen un lloc digne i en les condicions necessàries per atendre els i les borrianenques que ho necessiten; per continuar protegint i posant el valor el nostre entorn i el nostre patrimoni plantant milers d’arbres autòctons o apropant la riquesa cultural, festiva i tradicional a cada veí i veïna; per poder completar el treball de complir amb les obligacions econòmiques municipals tornar a reduir a més de la meitat el deute municipal; o per mantindre la tradició i a la vegada sumar cada vegada més oferta lúdica tant pels i les joves com per la gent de qualsevol edat, cal que d’ací a tres diumenges, tots i totes tornem a apostar per eixes polítiques socials, acurades, sostenibles i que tenen en compte tots els colors de la paleta que forma la ciutat de Borriana. El verd del Clot i els nostres tarongers, i el blau de la nostra mar. El roig de la passió amb què els i les borrianenques vivim la nostra ciutat, i el groc del sol que tiny la nostra alegre forma de ser. El taronja de les clementines, i el marró d’una terra que no vol deixar de ser ferma.I així, estic més que segura que no en seré l’única que afirmarà que Borriana cada vegada «M’agrada més», perquè durant els propers quatre anys la seguirem fent créixer i avançar, la continuarem pintant cada dia amb tots els colors de la seua gent.

*Alcaldessa de Borriana