+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

El turno

Com acaba l’any, comença

 

Xavi Ochando Xavi Ochando
14/01/2018

El 2017 hem viscut un període històric a Vila-real pel que fa a les ajudes per a l’ocupació. En la Regidoria d’Economia, gràcies a la col·laboració, sobretot, de la Generalitat valenciana i del Fons Social Europeu, hem invertit més de 3,6 milions d’euros en diferents programes, que han arribat a 340 famílies de Vila-real.

Unes ajudes especialment dirigides, per edat, a joves o majors de 45 anys, però on també s’han tingut en compte col·lectius vulnerables com ara dones, víctimes de violència masclista, aturats de llarga durada o persones amb discapacitat.

Però diuen que tal com acaba l’any, comença, i així està passant, perquè la setmana vinent obrim una nova convocatòria de beques dirigida als menors de 30 anys. En concret, el programa operatiu d’ocupació juvenil, 447.000 euros que ens arriben per a 65 persones entre alumnes i professors, en el qual col·laborem amb el Fons Social Europeu i, per primera vegada, amb el Ministeri de Treball.

Una acció pionera a Vila-real, ja que es combinarà amb pràctiques reals en empreses. Un projecte de sis mesos de durada amb un salari mensual d’uns 300 euros i a través del qual també obtindran gratuïtament titulacions en comerç, els serveis a empreses, les noves tecnologies i la logística relacionades amb la Indústria 4.0.

A hores d’ara, amb els diferents plans d’ocupació, tenim 150 persones treballant a l’Ajuntament i amb les 65 persones que entraran en aquest nou programa, ja en seran 215. A Vila-real estem lluitant contra l’atur amb tots els mitjans al nostre abast. No obstant, el més important per a nosaltres és que darrere de les xifres estan les persones i, per a Compromís, mentre quede una sola persona en l’atur, cap esforç serà suficient. #RescatemPersones

*Regidor d’Economia de Compromís per Vila-real