El passat divendres el conseller Vicent Marzà omplia de gom a gom el saló d’actes d’un hotel de Castelló. Hi havia expectació perquè l’acte consistia en la realització de preguntes per part del públic al conseller. Va haver-hi moltes, de tot tipus, però sobretot va haver-hi moltes respostes, cosa d’agrair en estos temps on determinats polítics s’amaguen darrere de pantalles de televisió o fan rodes de premsa sense donar opció a fer preguntes als mitjans.

El canvi que ha patit el País Valencià en estos dos anys ha sigut enorme, només cal vore la nova i renovada política cultural o esportiva, que ha duplicat el seu pressupost. Des del Govern del Botànic com des del Govern de l’Acord del Grau apostem per facilitar l’accés a la cultura, tenim la vocació de crear nous públics i per això treballem per oferir una programació diversa sense deixar de costat la promoció de la cultura local. Com també fem amb l’esport, donant suport als clubs locals i l’esport base, facilitant l’accés a qui té més dificultats i lluitant perquè l’esport siga un element transversal de la societat i educatiu.

Però on més es va estendre va ser en educació: el pla Edificant amb el qual podrem construir i reformar escoles a la nostra ciutat; Xarxa llibres, amb l’estalvi que ha suposat a les famílies al complicat mes de setembre; la creació de les aules de 2 anys, 5 en tenim a Castelló; l’augment de les beques menjador i transport que amb la nova baremació ha facilitat el seu accés a més alumnes; més de 4.500 docents per atendre més alumnes amb les baixades de ràtio que han passat de 30 a 23 alumnes per classe... i podríem seguir, ja que la inversió per alumne ha pujat ja un 18%, i això no és només una xifra, perquè realment hi ha molt més, però sobretot, demostra com es prioritza l’educació perquè per a nosaltres, l’educació no és una despesa, és una inversió.

De les moltes coses que es van parlar, jo em quede amb el que va dir el conseller respecte a Castelló, «quin goig vindre a casa i vore que tot el que fem des de la Conselleria, té coherència amb el que fan els regidors de Castelló» i és que tots tenim un compromís amb la ciutadania.

*Regidor de Compromís a Castelló