Benvolguts lectors, fa menys d’una setmana, el col•lectiu del Bloc Nacionalista Valencià de Vila-real, en el qual, com ja sabran, tinc l’orgull de militar des de fa molts anys, va celebrar un nou Congrés Local, on els afiliats i afiliades van tenir l’oportunitat d’escollir un nou secretari local.

Per què fem això? Perquè som un partit que es creu de veres la democràcia i l’aplica des de dins, de baix cap a dalt.

Com és normal --almenys a la nostra formació--, cada cert temps l’executiva es renova i nous militants de base poden donar un pas endavant i assumir una tasca de gran responsabilitat, com és representar tot el col•lectiu, els seus interessos i reivindicacions, cohesionar-lo i, allò més important, enfortir el vincle amb el grup municipal, en aquest cas de Compromís, on tres dels quatre regidors que donem la cara davant la ciutadania a l’Ajuntament de Vila-real som del Bloc. Perquè sense una base cohesionada cap partit pot arribar lluny.

Per això, vull aprofitar aquesta tribuna d’opinió per a donar les gràcies a Santi Cortells per haver donat el pas de liderar aquesta nova etapa seguint el camí marcat per Edu del Salto, que ha realitzat una gran tasca al capdavant del projecte. Estic ben segur que l’equip format per Cortells amb Noelia Samblás, Elies Casalta, Conchín Arnal, Maties Marin i Mayte Canós ens ajudarà a ser un Compromís millor i més fort. H

*Portaveu del grup municipal de Compromís per Vila-real