El diàleg es una de les premisses de l’equip de govern en aquesta nova legislatura 2019-23, i una de les constants en les accions de govern del dia a dia. De fet, aquesta passada setmana, inici del curs polític, una vegada finalitzades les vacances d’estiu (per a qui les ha fet) vam encetar ja aquest diàleg amb una reunió amb els representants de tots els partits polítics de la corporació, amb l’objectiu de transmetre’ls informació, base del diàleg. En aquesta primera reunió, al voltant de la presentació del PMUS, el Pla de mobilitat urbana de Vinaròs, es va explicar per part dels tècnics, els objectius inicials i les primeres fases que comporta aquest pla, i que ha de servir per incorporar idees per part dels representants del PP, PVI, Cs i el regidor no adscrit.

ENTENEM que es tracta de fer partícips a la resta de regidors que no formen part de l’equip de govern, d’aquelles planificacions que van més enllà d’una legislatura, per compartir els projectes que afecten a la nostra ciutat i que puguin derivar d’aquestes planificacions. De fet, per nosaltres, els socialistes , el treballar per Vinaròs no es sols formar part d’un equip de govern, com ho fem els socialistes i Totes som Vinaròs; tampoc es sols la tasca que fan els partits a la oposició de fiscalitzar la feina que fa un equip de govern. No. Per nosaltres, treballar per Vinaròs es cooperar i contribuir, també per part de l’oposició. I per aconseguir-ho, es imprescindible que els que governem, els que tenim la feina del dia a dia, donar el primer pas, i el primer pas es establir reunions per explicar, torno a repetir, en temes de gran recorregut en el temps, allò que es vol fer, allò que es vol realitzar, en els moments en que es pot modificar, en la planificació.

Només si es va generant confiança entre els diferents partits en aquests grans temes podrem arribar a un veritable «tots treballem per Vinaròs».

*Alcalde de Vinaròs