Una de les màximes pors que hem tingut en els últims mesos els càrrecs públics ha estat la paralització de les obres i els serveis. En el cas d’Almassora, la nostra màxima preocupació era que la tan anhelada construcció del col·legi Regina Violant s’aturara a causa de la declaració de l’estat d’alarma motivada per la crisi sanitària. Però vam respirar quan la Conselleria d’Educació va fer que no fora així. El compromís del conseller Vicent Marzà i del responsable d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, farà possible que els xiquets i les xiquetes puguen començar el pròxim curs en un centre digne i modern i posar fi a més de 13 anys en aules prefabricades.

El cas del Regina és una mostra de la lluita ferma i constant de moltes persones per un dret civil: per tindre una educació pública de qualitat. Després de tants anys de retallades del Partit Popular, el Regina Violant serà una realitat gràcies al compromís i al gran treball de l’equip de la Conselleria d’Educació i del personal tècnic tant de la Conselleria com de l’Ajuntament. I també gràcies a la lluita incansable de pares, mares i mestres.

El confinament ha posat de manifest que ens cal un sistema educatiu potent que ens permeta, entre moltes altres qüestions, superar la bretxa digital que encara hi ha a la nostra societat. Per això, des de la Conselleria d’Educació vam demanar que el Ministeri destinara recursos econòmics específics per al sector educatiu. Ens alegrem que s’haja atés la nostra petició i s’haja desenvolupat el fons per a fer front a l’emergència educativa, com també del fet que s’atenga una altra de les nostres reivindicacions: que els diners es repartisquen d’acord amb el pes poblacional de cada territori.

En aquests moments ens cal reforçar més que mai els centres amb més professorat i més recursos que ens permeten posar fi a eixa bretxa que ja estem tancant. A diferència de la crisi de 2008, en què l’educació va ser una de les àrees més malmeses, ara tenim governs de progrés com el del Botànic per als quals és una prioritat. Governs que saben que cal lluitar per tindre un sistema educatiu fort i que es deixen la pell per fer que els nostres fills i les nostres filles estiguen en igualtat de condicions i tinguen la preparació que necessiten per fer front al futur.

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora