Fa poc dies acabaven les festes de Sant Pere del Grau. Enguany presentaven diverses novetats. La més important, la creació d’un grup de treball on estaven representats tots els partits polítics i una gran part dels col•lectius que envolten aquestes festes. Algun despistat pot pensar que només s’ha parlat d’actes taurins pel ressò mediàtic, però no ha sigut així. S’han arreplegat propostes veïnals i s’ha programat entre totes i tots.

Resulta curiós que el PP haja dit que aquest grup ha sigut “ineficaç”. És cert que alguns actes programats no es van realitzar, però resulta curiosa aquesta crítica quan és la primera vegada que sabem quant costen les festes, que s’han fiscalitzat i tota la informació és pública. És la primera vegada que han participat més col•lectius que mai en la presa de decisions. Millorable, sí. Ineficaç, no.

Alguns pareix que no volen donar-se compte que les coses han canviat amb els ajuntaments progressistes. S’estan fent passos en matèria de transparència i participació que ningú pensarà en desfer-los en un futur. Algú podia imaginar unes festes del Grau on les penyes decidiren quant pagar i què fer amb els diners per montar els cadafals? O que una associació veinal organitzara un acte? O que tots els patrocinis, ingressos i despeses foren públics?

Evidentment, hi ha marge de millora. Sabem d’on venim, on estem i on volem arribar. Seguim avançant. H

*Tinent d’Alcaldia del Grau