Estem en la recta final de les festes del Crist 2018. El balanç de tot el viscut fins al moment, des del passat 18 d’agost, és més que positiu, sobretot quant a participació es refereix.

Els veïns i veïnes s’estan bolcant al màxim, col·laborant en tot el que siga possible, omplint els actes… Gràcies a la seua massiva implicació, podem qualificar de gran èxit el desenvolupament de les nostres festes majors i podem parlar de xifres rècord de participació en la present edició. Coses a millorar, també, per descomptat, i estem prenent bona nota per tal de replantejar alguns actes en futures edicions, però en general, les celebracions estan superant les nostres expectatives previstes.

Les festes alcorines desperten gran interès. Per tant, cal destacar que promocionar-les com cal és un dels nostres objectius, aconseguint així augmentar el nombre de persones que ens visiten en aquestes dates, aspecte que, a més d’incrementar la participació i l’èxit dels esdeveniments, repercuteix positivament en l’economia local.

En les diverses entrevistes que m’han realitzat en aquests dies he volgut ressaltar i posar en valor la primera setmana festiva, coneguda com la setmana cultural.

I és que molta gent té com a setmana forta la segona setmana de festes, quan no és així. Les dues tenen la seua importància, és clar, però en la primera podem gaudir d’actes més genuïns de l’Alcora.

Ens eixos dies celebrem multitud d’actes organitzats per associacions culturals i esportives del nostre poble i inaugurem un gran nombre d’exposicions realitzades per artistes, associacions i entitats locals.

En la primera setmana hem gaudit d’actes tradicionals i populars com el concurs de paelles, el sopar de pa i porta amenitzat per On Dance, el concert de l’Agrupació Musical l’Alcalatén, el ball de plaça dut a terme per la Font d’Aixart, la ronda a la reina i dames a càrrec de la rondalla l’Alcalatén, la proclamació conduïda per Arianne Olucha i Carlos Esteban o la festivitat del Santíssim Crist del Calvari.

Els alcorins i alcorines doten de contingut --de contingut de gran qualitat-- el programa festiu i fan grans les celebracions amb la seua implicació i participació.

*Alcalde de l’Alcora