Cada 8 de març el món té l’oportunitat de reflexionar sobre la igualtat entre homes i dones, i cada 25 de novembre, sobre un dels aspectes més cruels de la desigualtat que existeix sobre elles: el de la violència masclista. Des de l’Alcora, com no pot ser d’altra manera, ens sumem en aquestes dates assenyalades --i durant la resta de l’any-- a la reflexió, la conscienciació i la reivindicació de la igualtat real.

Demà es posarà en marxa el programa d’actes que, des de l’àrea d’Igualtat, amb Tica Pons al capdavant, s’ha preparat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Donarà inici amb la inauguració de l’exposició del Concurs de Fotografia. Vull donar les gràcies als participants per haver possibilitat l’èxit de la convocatòria i, sobretot, per haver volgut compartir les històries de cada instantània, amb la dona com a protagonista.

El diumenge, l’Auditori de la Caixa Rural acollirà l’acte-homenatge, dedicat enguany a les mares de Pas a Pas, una associació que es va constituir en 2004 amb l’objectiu de dotar a joves amb diversitat funcional de tipus intel·lectual de recursos socioeducatius per tal de millorar la seua socialització i integració social de la forma més normalitzada possible. Estic convençut que, a més de molt merescut, serà un homenatge molt emotiu.

I per a fer-ho més especial encara, l’acte començarà amb la representació de l’obra Escríbeme a la tierra, de Pascual R. Huedo Dordá. El 8-M és, sens dubte, un dia molt apropiat per tal de conéixer el testimoni de Josefina Manresa, interpretada per l’actriu alcorina Arianne Olucha, una dona lluitadora que, en una època molt complicada, va continuar endavant, fent front a les adversitats. Tenim moltes ganes de submergir-nos en la història de Finita i de tornar a gaudir dels grans dots interpretatius d’Arianne.

L’associació Dones Progressistes de l’Alcora ha organitzat també diferents activitats amb motiu del Dia Internacional de la Dona, posant de manifest, una vegada més, la seua gran implicació i compromís. Es duran a terme el dissabte a la plaça de l’Ajuntament.

Com hem volgut plasmar en el cartell anunciador, hem d’anar pujant esglaons per tal d’assolir la igualtat real, en tots els àmbits. Per unes dones empoderades, reconegudes, respectades, autònomes, visibles, plenes, lliures… Perquè els drets es plasmen en fets.

*Alcalde de l’Alcora