A Castelló existeix una relació molt estreta amb l’activitat física i esportiva, cada vegada són més persones les qui practiquen esport. El que comporta, que cada vegada hi ha més equips i més esportistes federats que competeixen portant el nom de Castelló ben amunt. Per això des del Patronat d’Esports ens hem marcat com a objectiu la millora de totes les instal·lacions esportives, del seu manteniment, la seua eficiència energètica, augmentant les disciplines esportives aprofitant cada racó i amb tota una sèrie de reformes.

Aquest estiu hem emprés moltes actuacions per millorar els espais esportius però hi ha tres grans actuacions que consideràvem imprescindibles: la reforma integral del pavelló de Castàlia era fonamental, els vestidors feien por, i l’handbol de la nostra ciutat demanava a crits un impuls a aquesta instal·lació. També la gimnàstica artística fa temps que demanava un fossat, un element imprescindible per aquesta disciplina i una demanda que mai va ser atesa. Tenint en compte que el pavelló Sindical estava en molt mal estat, vam decidir fer una reforma integral i dedicar-ho a la gimnàstica artística tot fent eixe fossat tan desitjat. I d’aquesta manera també recuperem el doble pavelló del Chencho per a tot tipus de disciplines. I per últim els camps de futbol Javier Marquina al Grau, unes instal·lacions molt velles i amb una gespa caducada. Una instal·lació que ja tenim acabada i a disposició del Sant Pere i de la gent del Grau.

I per altra banda ja tenim molt avançats altres nous projectes, que han de ser els següents en posar-se en marxa: la reforma del pavelló Pablo Herrera on s’ha canviat el sostre i tot el paviment; la nova coberta del Ciutat de Castelló, el canvi de gespa del camp gran de Gaetà Huguet i la nova Ciutat de la Bicicleta. I tot sense perdre de vista les obres de l’estadi Castàlia, on ja tenim alguns dels projectes molt avançats.

Com veuen, a més de dir que per a practicar l’esport cal tindre unes instal·lacions esportives dignes, modernitzades i a l’alçada de les exigències dels nostres esportistes, treballem per a que així siga.

*Regidor d’Esports de Compromís per Castelló