Durant molts anys --massa anys-- els qui han estat al capdavant de l’Ajuntament i de la Generalitat han donat sistemàticament l’esquena al sector industrial de l’Alcora.

En esta legislatura, eixa situació de deixadesa i menyspreu al nostre motor econòmic i principal generador de llocs de treball s’ha revertit completament.

Ara, tant a l’Ajuntament com en la Generalitat, la nostra indústria se situa en el centre de les polítiques orientades a la dinamització i creixement de l’economia, a la creació d’ocupació i millora del benestar. Ha sigut en esta legislatura quan a l’Ajuntament s’ha creat la regidoria d’Indústria i s’ha creat el Consell Econòmic Empresarial, en el qual està representat el sector industrial alcorí, amb la finalitat d’escoltar els seus problemes i demandes i consensuar les actuacions de millora a desenvolupar. És en esta legislatura quan, per primera vegada, es duran a terme projectes per tal de millorar els nostres polígons industrials. També, per primera vegada, l’Ajuntament ha aconseguit ajudes de la Generalitat amb esta finalitat.

El pressupost municipal de 2019 inclou més de 430.000 € per a la millora de polígons, una inversió que compta amb una subvenció de 250.000 € de la Conselleria d’Economia Sostenible. Però a més, l’Ajuntament va a sol·licitar 2 ajudes més a la Generalitat, que sumen 400.000 €, per poder continuar materialitzant millores.

Una altra reiterada demanda de la població és la creació d’una nova subestació elèctrica. Es tracta d’una infraestructura fonamental, ja que l’actual està ja saturada. Sense energia elèctrica no hi ha indústria, ni empreses... Després de molt de temps sense haver fet res al respecte, ara, per fi, els tràmits estan en marxa i està previst que s’execute en 2020.

No són paraules, són fets. I encara queda molt per fer, però en algun moment s’havia de començar. El moment és ara; la situació ha donat un gir de 180 graus en esta legislatura. Sens dubte, dins de les nostres possibilitats com a Ajuntament, estem fent tot el possible. I és que la nostra aposta pels sectors productius i la creació de llocs de treball és ferm i decidida.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora