A Borriana ja fa anys que no anem a «afaitar-nos a la capital». Ha sigut sempre una de les bromes, de les llegendes que parlava de l’orgull borrianenc, però d’aquell que sovint és malentès i serveix només com a burla. Perquè per estar orgullós d’alguna cosa, cal haver-la treballat, i en eixe punt, a Compromís si que estem ben orgullosos de la feina feta durant els darrers anys, i de com els viatges a València serveixen ara per al bé comú de tots i totes les borrianenques, gràcies als nombrosos acords i iniciatives dutes a terme de forma conjunta entre Consell i Ajuntament.

Ahir mateix, no cal anar més lluny, la premsa titulava «El Consell autoritza la millora d’accessos al refugi antiaeri». Si, us parle d’ahir, no ens n’hem d’anar a regirar l’hemeroteca (com fan alguns) per tal de comprovar com la col·laboració entre les Conselleries i l’Ajuntament de Borriana ha sigut la més nombrosa, profitosa i continuada dels anys de democràcia al País Valencià. Però és que si se n’aneu a la premsa de dilluns, també reflectia l’adjudicació de la millora de l’entorn de Sant Blai, en aquest cas gràcies als Fons FEDER europeus i l’estratègia EDUSI.

QUAN ENCARA només s’havia iniciat aquest nou capítol, ara fa prop de quatre anys, Borriana ja va vore que les coses estaven canviant. Havíem vingut per canviar-les i el nou col·legi Cardenal Tarancón en va ser el primer i més visible exemple. A partir d’eixe moment, hem treballat colze a colze i de forma diària per a que tots aquells projectes i iniciatives que havíem de portar endavant amb la participació del Consell, hagen sigut una realitat a Borriana. Si en el seu moment va ser el col·legi, ara en serà l’IES Jaume I el que s’ha inclòs al Pla Edificant per remodelar-lo per complet en dos anys.

I és en aquest moment on Borriana ha decidir si vol que tots eixos projectes que hem executat en quatre anys volen que seguisquen millorant la vida de les persones, i si tots aquells que s’han treballat durant aquest temps s’acaben duent a terme durant la propera legislatura.

Estic ben segur que tant el proper diumenge, 28 d’abril, com el dia 26 de maig, Borriana sabrà triar i tornarà a decantar-se per un creixement, modernització i millora dels serveis públics que ja són «imparables» a la nostra ciutat. Sabrà escollir i la ciutadania ens dirà que hem de seguir anant a València, però no a afaitar-nos, sinó a seguir fent més gran, imparable i habitable la nostra ciutat.

*Regidor Cultura, Patrimoni i Esports a l’Ajuntament de Borriana