La diferència està entre el fer i el desfer. El Govern municipal de Castelló està desenvolupant un ambiciós pla d’inversions públiques que aborden actuacions veritablement necessàries per a la ciutat, perquè projecten la millora d’espais públics sotmesos a un lamentable abandó per part dels Governs anteriors de la dreta.

Eixa disjuntiva entre allò constructiu i allò destructiu, políticament parlant, es podrà veure aquest dijous en el ple, quan es debata una modificació del pressupost per a impulsar el que es denominen inversions financerament sostenibles. Des del Govern municipal hem plantejat un paquet de projectes que inclouen actuacions de renovació dels accessos a la ciutat nord i sud, la remodelació d’infraestructures públiques i importants obres antiinundacions.

Podien haver sigut unes altres, com ha plantejat algun portaveu municipal, però aquestes són les que s’han considerat necessàries i assumibles, des del punt de vista financer, tècnic i de capacitat de gestió. En total, 5,1 milions d’euros que milloraran Castelló alhora que dinamitzen l’economia local i creen ocupació.

El mateix dia se sotmetrà a la decisió del ple la modificació de quatre ordenances fiscals que ajudaran a rebaixar la pressió fiscal que ens va deixar l’herència el PP (la veritat és la que és i no es pot negar). La voluntat del Pacte del Grau és avançar cap a una fiscalitat progressiva, més solidària i més justa, i malgrat les restriccions de la llei, ho estem fent.

Tot açò que els dic és fer. Mentrestant, uns altres s’encarreguen de desfer. Sobretot, el PP, absolutament descol·locat en la seua important tasca d’oposició, que es dedica a la generar polèmiques artificials per a intentar crispar a la societat, generar embolics polítics absolutament improductius i posar-se a pescar en riu remogut. Prenguen nota.

*Portaveu socialista a l’Ajuntament de Castelló