Els governs del canvi funcionen. I l’acord per a aprovar el pressupost de la Generalitat valenciana per al 2019 és l’exemple més clar que hem tingut els últimes dies. Eixe consens fruit del diàleg i el treball conjunt demostra l’estabilitat del govern valencià que lidera Ximo Puig i el bon estat de salut pel qual passa el Pacte del Botànic, a tan sols sis mesos de les eleccions autonòmiques i locals del proper mes de maig.

Funcionen com a eina que ha millorat la vida de les persones, perquè ha permés que gent sense recursos i amb necessitat puguen accedir als medicaments, que moltes famílies pugen escolaritzar als seus fills en escoles infantils públiques i tinguen els llibres gratuïts, i que persones en risc d’exclusió tinguen uns ingressos que els permeten abordar un projecte de vida digne. Hem recuperat drets retallats i hem apostat perquè la salut torne a ser un dret i no un negoci per a uns pocs.

Són alguns exemples de la gran feina que s’ha fet des del govern valencià per a capgirar el rumb del nostre territori i que també ha donat els seus fruits en el creixement econòmic amb la creació de 192.500 llocs de treball (una reducció del 33% de l’atur). Al costat d’una gestió eficient, responsable i honrada de lleis com la de la funció social de l’habitatge i de l’aposta clara per la sostenibilitat i per la igualtat, ara som una comunitat que avança i mira amb optimisme cap al futur.

Els pressupostos valencians per al 2019 segueixen eixa senda del canvi, amb punts clau per a garantir una educació de qualitat i dignificar la funció docent, la qualitat de la sanitat pública i una atenció social digna; facilitar l’accés a l’habitatge i millorar el transport públic; impulsar la indústria, l’economia, el comerç i l’energia; lluitar contra el canvi climàtic, la corrupció, el frau i la despoblació del medi rural; promocionar la cultura o recuperar la memoria democràtica, entre molts altres.

Valors que també ens guien en la confecció del pressupost de l’Ajuntament per al pròxim any, que també consolidaran i aprofundiran en la tasca feta fins ara pels tres partits que formem el Govern municipal: PSPV-PSOE, EU i Compromís.

Si a la Generalitat valenciana tornarem a tindre un Pacte del Botànic, a la Vall d’Uixó també tornarem a tindre un acord de progrés. Tot i que hem conservat el caràcter propi de les nostres formacions polítiques, hem mantingut l’estabilitat del govern pensant sembre en el bé comú i benefici de tots els vallers i valleres.

Les enquestes que s’estan realizant en les últimes setmanes van en eixa línea i la gent torna a confiar en els governs que han portat el canvi als nostres pobles. Eixes enquestes tornen a donar majoria d’esquerres a la Generalitat valenciana i a les ciutats, amb el lideratge del Partit Socialista i amb una mitjana de dos regidors socialistes més a cada ciutat. No cal abaixar la guàrdia i hem de seguir treballant cada dia per a millorar la vida de la gent, perquè eixa és la nostra raó de ser, ser útils a les persones.

*Alcaldessa i secretària general del Partit Socialista de la Vall d’Uixó