A Albocàsser el 15 de juny es va produir el canvi. Començarem la legislatura amb pocs recursos i poc personal. Vam haver de contractar personal mitjançant un procés obert i legal. A partir d’aquí, ens dedicarem a dinamitzar el poble, amb molta imaginació i poc pressupost.

Algunes de les iniciatives que hem dut a terme són: la setmana cultural, la dinamització de Sant Pau amb jornades educatives, xerrades sobre despoblació i igualtat o noves activitats a la Fira de Sant Pere, la neteja popular de la vila, les trobades al barranc, la incorporació dels festers i festeres infantils i també recolzar a la banda de música.

D’altra banda, hem analitzat la situació econòmica del consistori i hi ha molt a fer. Treballarem per posar en marxa accions que milloren la qualitat de vida d’aquells que han decidit viure ací. Per aconseguir les millores hem concertat reunions amb responsables de les àrees de serveis bàsics com ara: Educació, per a iniciar (completar) l’expedient de construcció de la nova escola i d’un IES públic. Benestar Social: amb la petició d’estudi i ubicació en el nostre poble d’una residència i centre de dia. Sanitat: per sol·licitar l’augment de l’oferta de serveis al nostre poble: rehabilitació, radiografies, mamografies, matrona... Oficina Anti-Despoblament: per reclamar bones comunicacions i serveis bàsics.

També hem mantingut reunions amb responsables de cultura, patrimoni i turisme per a fer valdre el gran patrimoni que tenim i dinamitzar les fires i el turisme al nostre municipi. A les passades festes nadalenques hem dinamitzat el comerç local. Ara una de les nostres prioritats futures serà concertar una reunió amb el ministeri d’Interior per reclamar la construcció de la macro-caserna de la Guàrdia Civil que done servei al poble, la comarca i el centre penitenciari.

*Alcaldessa de Albocàsser