Ja han passat unes setmanes d’ençà que el Partit Popular triara Pablo Casado com el seu nou president i crec que ja no queda cap càrrec dels que publiquen articles d’opinió, que no haja escrit lloances al seu nou cap. De fet, llegint el que escriuen és fàcil pensar que quan queden per a sopar acaben cantant el «Nanananana, lider!», com a missatge d’automotivació. Això sí, fins que el perdedor de les primàries en el PP, Pablo Casado, no va ser capaç de pactar en els despatxos la seua victòria, molts d’aquests guardaven un escrupolós silenci. Una cosa que no va fer l’organització ultra Hazte Oír, que va entrar en campanya de primàries amb totes les seues forces, pagant pàgines senceres de publicitat en diaris nacionals per donar suport a Casado i deixar clar que ell defensa la seua ideologia.

Una ideologia que ens diu que sols hi ha una manera de viure la nostra sexualitat, sols un model de família, sols una llengua que compte, que vol que ser espanyol sols puga ser si ho fas com ells. El nou PP, que és quasi igual que la vella Alianza Popular, és el partit de la intransigència i la intolerància i s’enfronta a la gent que estimem el pluralisme i la diversitat.

Sí una cosa bona han tingut aquestes primàries, ha sigut el fet de poder traure les caretes d’alguns dirigents que s’esforcen a semblar moderns i moderats, però que no sols tenen ànima ultra, sinó que a més no tenen cap consciència d’aquest fet i creuen que eixa visió és l’única vàlida i la que s’ha d’imposar a tota la societat.

Si hi ha algú que ha guanyat en aquest procés és l’organització ultra Hazte Oír, perquè ara sap quins són tots els pobles i ciutats on compta amb aliats. Ara podem dir sense por a equivocar-nos que la senyora Begoña Carrasco és la nova portaveu d’Hazte Oír a l’Ajuntament de Castelló.

Lluny queda aquella dreta que des del poder volia projectar una imatge de tranquil·litat i centrada, el Partit Popular ha encetat una senda ultra que no ens portarà res bo, i esgarrifa tot l’entusiasme que la nova portaveu d’Hazte Oír en Castelló, la senyora Carrasco, li està ficant.

*Portaveu de Compromís i regidor de Transparència, Modernització i Normalització a l’Ajuntament de Castelló